VIDEO: Alfa 4C versus Porsche Cayman

Probabil ca la acest comparativ s-au gandit multi atunci cand Alfa Romeo a prezentat 4C, modelul sportiv oferit de firma italiana: cat de bun poate fi, in comparatie cu liderul de segment, respectiv Porsche Cayman?

Cayman vs 4C

Si sa nu credeti,din start, ca un Alfa nu poate fi comparat cu un Porsche, deoarece, daca nu stiati, Alfa Romeo se ocupa de masini sport inca de pe vremea cand Porsche abia reusea sa se deosebeasca de modelele Volkswagen. Un exemplu clar care confirma cele afirmate, este Alfa Romeo 33 Stradale, o masina care ocupa un loc in Top 5 al anilor ’60. Cat despre lumea motorsportului,in care Alfa Romeo nu a fost doar activ cisi pregnant, va maiofer un nume: Alfa Romeo 308c.

Testul comparativ, pus la cale de Auto Express UK, este usor subiectiv, insa care drive test nu e? Mai ales ca pentru realizarea testului s-a folosit un Porsche Cayman in echiparea de baza, adica sase cilindri, de 2.7 litri – 275 CP, in timp ce Alfa Romeo 4C este oferit cu o singura aroma: 1.75 litri patru cilindri supraalimentati turbo -240 CP.

In aceste conditii, rezultatul de pe pista este surprinzator, insa verdictul celor dela Auto Express este si mai surprinzator, daca nu subiectv si partinitor, deci va recomand sa urmariti videoclipul alaturat:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.