Lamborghini Egoista: egoism, hedonism sau amandoua?

Lamborghini prezinta Egoista, un exercitiu stilistic halucinant, celebrand totdata 50 de ani de existenta.
Lamborghini-Egoista-2

Nici nu am apucat sa neobisnuim cu formele deloc clasice ale noului Lamborghini Veneno, pe care italienii l-au prezentat oficial in luna martie, la Salonul Auto de la Geneva, ca aceiasi vrajitori care-si boteaza hypercarurile dupa numele unor tauri celebri, au dat publicitatii noua lor idee: Egoista. Conceptul, cu forme si mai neobisnuite, avangardiste si cu un look 100% exotic poarta acest nume, de asemenea neobisnuit pentru modelele Lamborghini, deoarece in interior are un singur scaun.

Dezvaluit cu ocazia celei de a 50-a aniversari Lamborghini, in cadrul unui show privat, conceptul inspirat din designul avioanelor moderne de vanatoare, prezinta un look izbitor, accentuat si de culoarea argintie scoasa in evidenta de contrastele portocalii ale diferitelor elemente. Si cand spunem elemente, iaata ca pana si suprafata vitrata care delimiteaza habitaclul, este realizata din sticla cu tenta portocalie. N-avem nicio idee despre cat de afectata poate fi vizibilitatea, mai ales pe timp de noapte, insa aspectul este de-a dreptul dramatic. Acelasi plafon-parbriz din sticla portocalie, se poate ridica sau detasa, lasand impresia ca acea parte a masinii a fost mai degraba gandita in urma analizarii unui elicopter Apache.

Ansamblul motor, car ecuprinde si transmisia sunt familiare, fiind cele care echipeaza modelul Gaallardo. Si daca motorul de 5,2 litri, V10 este identic, interesante sunt si dimensiunile masinii care le repeta pe cele ale  aceluiasi model, ceea ce induce ideea ca de fapt Egoista este construit pe platforma Gallardo.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.