Geneva 2014: Nissan BladeGlider

Dupa ce Nissan a prezentat conceptul BladeGlider la Tokyo Motor Show in noiembrie 2013, parcursul logic l-a adus in primul salon european al anului 2014, respectiv Geneva Motor Show. Mai mult, seful responsabil cu planificarea Nissan, Andy Palmer, sustinea, inca de anul trecut, ca Nissan BladeGlider are toate sansele sa intre cat de curand in productia de serie. Si mai mult, o versiune destinata productiei, derivata din conceptul prezentat alaturat, se afla deja in planul pe termen mediu al companiei japoneze.

 Nissan BladeGlider

Conceptul vine cu o configuratie de 1+2 locuri si gratie celor doua motoare electrice montate direct in roti, are o distributie a greutatii de 30:70%, avand acumulatorii lithium-ion amplasati in partea din spate.
Ampatamentul partii frontale este de numai un metru si potrivit celor de la Nissan, aceasta a dus la o imbunatatire
nu numai a aerodinamicii vehiculului, ci si a manevrabilitatii si agilitatii acestuia.

Insa indiferent de calitatile masinii sau de declaratiile sefilor Nissan, totusi putemafirma ca o versiune pentru productie va mai intarzia sa apara, deoarece DeltaWing Racing a dat in judecata Nissan si doreste sa opreasca orice intentie de a scoate la vanzare un produs care prezinta forma patentata „delta wing”, unde se incadreaza din nefericire si BladeGlider.

Pana cand cele doua companii se vor pune de comun acord sau pana cand Nissan va gasi o cale legala de a scoate pe piata acest minunat vehicul 100% electric si extrem de aerodinamic, AutoCool va propune sa admirati fotografiile conceptului BladeGlider, realizate in standul Nissan de la Geneva 2014.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.