FOTO: Jurnal de calatorie Viena-Bratislava

Nissan ne-a invitat,la inceputul acestei saptamani sa facem o calatorie la Viena, de unde, dupa ce am facut cunostinta cu noul Note, sa aprofundam cunostinta, intr-un drive test pana la Bratislava, de unde sa revenim a doua zi.

viena-bratislava-2013-5

Nu voi parcurge cu explicatii foto intreg drumul, multe dintre fotografii fiind destul de epice, cred. De notat faptul ca, odata aflati in Austria, chiar si fara GPS, nu prea ai cum sa ratezi vreo destinatie. Totul este anuntat si notat clar, pe pancarte, panouri, semne, anunturi. Oamenii aia stiu ca timpul tau este pretios si ca n-ai de gand sa orbecai invartindu-te in cerc, in cautarea unui loc de odihna sau a unui restaurant, ca sa nu mai vorbim de vreun obiectiv turistic…

viena-bratislava-2013-10
Austria este o tara tare curata si tare civilizata. Ordinea germana este la ea acasa si are si de ce sa fie asa, ca doar asutriecii-s veri cu nemtii. Aici, pana si berzele se uita la masini fara vreo emotie; poate si pentru faptul ca nu-s la fel de gustoase ca… lebedele?

viena-bratislava-2013-9

Bratislava seamana oarecum cu un oras romanesc. Desi mult mai curat ca la noi, de exemplu in Bucuresti, strazile Bratislavei sunt insa pline de gropi. Nu si de mizerie. Si aici, in Slovacia, totul este atent marcat, anuntat si inca ceva… in locul ala inalt, denumit UFO si nu stiu cum, aflat la 95 de metri inaltime, deasupra unui pod din Bratislava, care trece peste Dunare, acolo ne-au dus organizatorii sa luam cina.

viena-bratislava-2013-18

Si uite cum arata Bratislava seara, de sus, d ela 95 de metri. Magnific? Poate,insa sunt ferm convins ca si in Romania se gasesc destule locuri pe carele-ai putea privi cu mandrie si satisfactie de la 95 de metri, plus ca avem si noi o buna bucata de Dunare. Poate ar trebui sa ne-o arate careva cu degetul?

viena-bratislava-2013-28

De notat asadar, ca si slovacii stiu ca din asa ceva se scot bani, ca Dunarea nu e doar un simplu fluviu care se varsa in Marea Neagra si ca atare, au transformat tot ce se preta la asa ceva, in obiective turistice. Vorba unui clasic in viata: Dunarea este superba, insa de la intrarea in Romania, de unde preluam noi stafeta, o dam de gard. Rau de tot…

viena-bratislava-2013-29

Si inapoi, pe drum, ca si la dus, nu ai cum sa ratezi campurile pline de imense „moristi”, care capteaza orice curent de aer si-l transforma in curent electric, care ce-i drept au inceput sa apara, timid, si pe la noi. La ei sunt peste tot, dar na, suntem inapoi in Austria.

viena-bratislava-2013-38

Iata si galeria foto de rigoare.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.