BMW va investi 3 miliarde € in vehicule electrice

BMW „i” va primi 3 miliarde €, „i3” va fi prezentat in septembrie la Frankfurt Auto Show si „i8” la inceputul lui 2014.

bmw-i3-concept-coupe-1

BMW va investi 3 miliarde € in divizia „i” a vehiculelor electrice si asta se va intampla pana la finele acestui an, titreaza ziarul german Handelsblatt. Banii investiti provin din profiturile pe care BMW le-a inregistrat pe pietele infloritoare cum este cea chineza, iar suma de investit a fost calculata impreuna cu banca Credit Suisse.

Mergand mai departe, ziarul german a calculat ca o treime din profitul brut inregistrat de BMW, care se cifreaza la 7,6 miliarde €, provine din vanzarile din China. In intampinarea acestui articol, un reprezentant oficial BMW a declarat ca cifrele sunt „un picut cam mari”, si ca nu stia ca Handelsblatt alaturi de Credit Suisse au facut aceste calcule.

Compania BMW forteaza lansarea modelului i3 EV inainte de finele acestui an, deoarece doreste sa se incadreze in limitele emisiilor poluante, care au devenit si mai stricte in Uniunea Europeana, SUA si China. Acelasi material analizeaza emisiile poluante ale BMW, estimand o medie de 138 de grame per kilometru aferenta modelelor existente, in timp ce pe piata Uniunii Europene, limita va fi de 95 grame per kilometru, incepand din anul 2020. Astfel, un mod logic de a se alinia la standarde este fabricarea de masini electrice.

Versiunea pentru productie a modelului BMW i3 va fi prezentata oficial la Frankfurt Auto Show in luna septembrie a acestui an, iar inceperea productiei de serie este programata pentru ultimul trimestru al aceluiasi an. La inceputul anului 2014, BMW va lansa pe piata si i8 care este un model sport, plug-in hibrid.

Preturile nu au fost inca date publicitatii, insa modelul i8 este asteptat sa coste mai mult de 100.000 €. Cat despre i3, chiar daca vanzarile de vehicule electrice nu si-au atins niciodata tintele de vanzari, cei de la BMW sunt optimisti si cred ca vor castiga bani buni cu fiecare unitate comercializata.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.