A debutat productia europeana Ford Focus Electric

Ford a inceput productia modelului Focus EV, primul vehicul 100% electric construit de producatorul american in Europa. Fabricarea acestuia a fost integrata direct in liniile de asamblare Focus ale companiei, din orasul german Saarlouis, in Germania.

In loc sa foloseasca benzina sau motorina, precum modelele deja devenite clasice, Focus EV dispune de un motor electric alimentat de un set de acumulatori lithium-ion, obtinand astfel 145 CP si o viteza maxima de 135 km/h.

ford-focus-electric-3
Un incarcator de 6,6 kW, integrat in vehicul, ofera incarcarea necesara unei autonomii de 96 km, folosind o priza electrica de 32A, totul in numai 2-3 ore. Potrivit datelor oferite de Ford, un ciclu complet de incarcare are loc in 3-4 ore si asigura o autonomie de 161 km.

Ansamblul motor foloseste franarea regenerativa pentru a captura pana la 95% din energia kinetica, care in mod normal se pierde in timpul franarii, in timp ce functia „Brake Coach” provoaca soferul la o franare graduala, pentru a asigura obtinerea unei cantitati mai mari de energie, furnizata acumulatorilor.

Pe langa alte functii speciale disponibile, noul Ford Focus Electric dispune de o noua interfata, denumita Smartgauge, care calculeaza si afiseaza autonomia, folosind informatiile oferite de energia electrica ramasa in acumulatori, franarile si accelerarile efectuate de sofer si utilizarea diferitelor accesorii precum aerul conditionat sau sistemul audio.

Primele exemplare Focus Electric vor ajunge la clienti in luna iulie a acestui an. Incepand cu anul viitor, Ford intentioneaza sa aduca in Europa si modelele C-MAX Energi plug-in hybrid si Mondeo Hybrid.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.