VW pregateste plafonul din fibra de carbon

Volkswagen dezvolta un plafon din fibra de carbon pentru Golfurile „musculoase”.

volkswagen-golf-gti_1

Potrivit celor de la Edmunds, compania Volkswagen are in lucru un plafon realizat din fibra de carbon, destinat versiunilor de inalta performanta din aliniamentul Golf  hatchback. Acest aspect nu numai ca va reduce greutatea masinii, dar ar putea totodata sa imbunatateasca sensibil si consumul de carburant.

Plafonul din fibra de carbon ar putea reduce greutatea, cu valori cuprinse intre 8 si 9 kilograme, cand vine vorba despre Golf hatchback. Potrivit aceleiasi surse, in acest moment, Volkswagen are de rezolvat dilema asigurarii etanseitatii imbinarilor dintre plafonul din fibra de carbon si structura metalica a caroseriei, respectiv parbriz si partile laterale ale masinii.

Nici pretul, nici momentul introducerii pe liniile de asamblare ale noului plafon din fibra de carbon, nu au fost date publicitatii, la fel cum nu s-a specificat oficial care sunt exact modelele care vor beneficia de el. Este insa usor de speculat ca varianta R, care este cel mai tare Golf fabricat, va avea parte de noua optiune, insa si perenul Golf GTI (foto), ar merita sa se bucure de binemeritata cura de slabire.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.