Volvo dubleaza productia modelului V60

Pentru a face fata cererii, compania Volvo a dublat productia modelului V60 Plug-in Hybrid.

volvo-v60-plug-in-hybrid-2

Compania Volvo a anuntat ca isi mareste cu 90% productia pentru modelul V60 Plug-in Hybrid, pentru a putea tine pasul cu cererea crescanda, venita in principal din Olanda, Belgia si Italia. In cifre, aceasta inseamna ca productia de la fabrica Volvo din Torsland, Suedia, va creste de la 150 la 282 de unitati pe saptamana. In anul in curs, Volvo va produce 7.600 unitati plug-in hibrid, urmand ca in anul 2014 tinta sa fie de 10.000 de unitati.

Volvo V60 Plug-in Hybrid este primul diesel plug-in hibrid din lume, care reuseste sa ofere un consmum mixt de numai 1,8 l/100 km si emisii poluante de 48 gr/km in modul hibrid. Masina poate fi exploatata in trei moduri: Pure, Hybrid sau Power.

Autonomia vehiculului in modul electric, este de 50 de kilometri, insa in cazul unei exploatari la limita, V60 stie sa rasp[unda pe masura, gratie puterii sale combinate a celor doua motoare, diesel+electric: 215+70 CP si a cuplului motor de 440+200 Nm.

Volvo V60 Pl;ug-in Hybrid este rezultatul cooperarii dintre Vaolvo Car Group si compania de furnizare a electricitatii Vattenfall, ambele finantand proiectul. Iata si cateva imagini, care ilustreaza felul in care se fabrica modelul suedez:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.