Volkswagen inca se gandeste la un mic roadster

In ciuda numeroaselor zvonuri care ba acreditau ideea ca se face, ba ca s-a renuntat, proiectul unui mic roadster fabricat de Volkswagen pare sa fie inca in carti. Asta deoarece in cadrul companiei germane se gasesc inca suficienti oameni care cred ca un asemenea model ar face bine brandului.

vw-roadster_2

Designerul sef de la Volkswagen a declarat pentru Carscoop: „Nu sunt unicul care crede ca un roadster de clasa mica n-ar fi cel mai rau lucru pentru companie. Este un tip de vehicul care ne place in mod deosebit si il vom avea intotodeauna in calcul.”

Volkswagen a prezentat conceptul BlueSport (foto) la editia din anul 2009 a Detroit Auto Show, insa proiectul a fost pus rapid in asteptare, presa speculand ca la acel moment aparitia modelului respectiv in productia de serie n-ar fi fost o afacere pentru companie. Speculatiile au fost insa contrazise anul trecut, cand mai multi factori de decizie din cadrul Volkswagen Group au afirmat ca iau in calcul posibilitatea readucerii proiectului pe masa de lucru.

Conceptul BlueSport a fost prezentat cu o motorizare 2.0 TDI cu patru cilindri in linie, care furnizeaza 180 CP si 350 Nm cuplu motor. Potrivit datelor oferite de Volkswagen, BlueSport atinge 100 km/h in 6,6 secunde si are o viteza maxima de 225 km/h, in timp ce consumul mediu se situeaza in jurul a 4,3 l/100 km.
Evident, un motor pe benzina, supraalimentat, si-ar putea face oricand loc sub capota modelului, mai ales ca, potrivit traditiei Grupului Volkswagen, ar putea fi imediat preluat si de brandurile Audi si Porsche.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.