VIDEO: Jeep Grand Cherokee SRT tunat de Hennessey

Iata un Jeep Grand Cherokee care atinge 100 km/h in mai putin de 4 secunde.

Jeep Grand Cherokee Hennessey

Un SUV de talie mare, cu o greutate considerabila, a carui garda la sol a fost coborata, suspensia intarita si sub capota i s-a aruncat un monstru V8, nu este tocmai un exercitiu care sa se traduca si prin utilitate. Acesta nu va fi nici un vehicul destinat traseelor off-road, nici o masina sport. Totusi, excesul de putere va sfida greutatea masinii, ceea ce va da rezultate remarcabile in linie dreapta. Iata deci, descrierea modelului Jeep Grand Cherokee SRT, dupa ce a trecut prin mainile celor de la Hennessey, care i-au aplicat kitul de upgrade HPE650.

John Hennessey, creierul care sta in spatele firmei de tuning Hennessey, este prezent in materialul video alaturat, explicand ce au facut cei de la firma sa, pentru a ridica puterea SUV-ului de la 470 la 650 CP. Motorul V8, un Hemi de 6,4 litri, a primit o unitate pentru supraalimentare, soft pentru ECU revizuit, un sistem de alimentare adaptat noilor nevoi ale masinii… Toate acestea, chiar daca nu reusesc sa livreze cei 650 CP promisi, cu siguranta vor reusi sa faca benzina din rezervor sa dispara mai repede decat era calculat initial.

Totusi, sa nu negam performanta acvestui SUV tunat, care asa cum se vede din video, atinge 60 mph (96 km/h) in 3,9 secunde si atinge 176 km/h in 12,6 secunde.

Pretul exact n-a fost comunicat, insa se poate specula ca pachetul de upgrade HPE650 ajunge in jurul a $20.000 (€15.400),dupa cum declara insusi John Hennessey, catre finalul inregistrarii.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.