VIDEO: Americani in Oltenia – motoare si masini perfomante, in loc de zaibar si praz!

In cadrul unei vizite private la Uzinele Ford din Craiova am putut afla mai multe detalii despre  motoarele EcoBoost. Trebuie mentionat ca motoarele EcoBoost se produc doar in doua uzine, cea de la Craiova si cea din Koln, Germania.
Motorul EcoBoost de 1 litru a fost conceput la centrele de cercetare si dezvoltare ale Ford din Aachen si Merkenich, Germania, si Dunton, Marea Britanie.

craiova ecoboost

Baby EcoBoost – primul motor in trei cilindri conceput de Ford – este inca cel mai bun motor de pe piata. Este economic in conditii reale, in timp ce turbina compacta ajuta intregul pachet sa propulseze cu usurinta vehicule mari precum Grand C-MAX.

Motorul EcoBoost de 1 litru echipeaza in prezent modele mici, precum Fiesta si B-MAX, dar si modele compacte precum Focus, C-MAX si Grand C-MAX. In viitorul apropiat va echipa modele mai mari, printre care noul Ford Mondeo. El va fi de asemenea oferit impreuna cu vehiculele comerciale Transit Connect si Transit Courier si vehiculele de transport calatori Tourneo Connect si Tourneo.

Al doilea motor fabricat in uzina de motoare Ford din Craiova, 1.5 EcoBoost, ar putea acapara pana la 50% din productia olteneasca, restul ramanand propulsorului de 1 litru EcoBoos. Ford produce in prezent la Craiova circa 1.000 de motoare pe zi, insa capacitatea de productie poate fi crescuta usor, in functie de cererea existenta.

Ian Pearson EcoBoost Craiova

„In prezent aici producem motorul de 1 litru GTDI EcoBoost și recent am lansat producția motorului de 1,5 litri GTDI EcoBoost. În secția de motoare avem peste 900 de angajați, care lucrează în sistem de 2 sau 3 ture pe zi. Acum producem peste 1.000 de motoare pe zi. Investiția totală a Ford de până acum a fost de 215 milioane euro, după cum vedeți este o uzină foarte modernă și foarte ecologică. Am fost încântați anul trecut când motorul EcoBoost de 1 litru a primit premiul motorul anului. Suntem și mai încântați câ acest motor a fost apreciat în 2013 când primim aceeași distincție. Este o mulțumire pentru cei care lucrează aici care au reușit să mulțumească experții și clienții”, a declarat pentru publicatia online AutoReport.ro Ian Pearson, Manager al secției de producție de motoare al fabricii Ford Craiova, in timpul vizitei efectuate in sectia de productie motoare diesel.

Uzina de motoare de la Craiova are in prezent aproximativ 1.000 de angajati, care lucreaza in doua si trei schimburi.

Constructorul auto american produce exclusiv la Craiova, pe langa motoarele mentionate si autovehiculul B-Max.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.