Vanzarile Kia pe piata europeana in 2013 continua sa uimeasca

Kia Motors Europe a anuntat valorile vanzarilor de automobile pentru primele patru luni ale anului 2013, dupa publicarea cifrelor oficiale ale ACEA (Asociatia Producatorilor Europeni de Automobile). Astfel, nu mai putin de 110.337 de unitati Kia au fost comercializate in Europa, valoare ce reprezinta o crestere de 4,1% comparativ cu perioada similara a anului 2012.

Kia Ceed
In aprilie Kia a comercializat 29.490 de unitati, valoare cu 7,2% mai mare decat cea din perioada similara a anului 2012, si a mai temperat tendinta de declin a vanzarilor de automobile noi din zona economica europeana si a statelor din EFTA (Asociatia Europeana a Liberului Schimb), mai mici cu un procent de 7,1% comparativ cu anul trecut.

Cel mai bine vandut model Kia in 2013 in Europa a fost cee’d, cu 31.942 de unitati comercializate pana acum (exceptand zona EFTA). Si vanzarile lui Sportage au atins valori foarte bune, in primele patru luni comercializandu-se 31.772 de exemplare.

Pe continent, Kia Motors Europe continua tendinta de a performa, in ciuda directiei generale a pietei, de scadere. Vanzarile companiei cresc in continuare pe unele piete unde nivelul general este in scadere, cum ar fi Germania, Franta sau Italia, iar tendinta se pastreaza mai ales acolo unde piata este pe plus, in tari precum Norvegia, Belgia sau Marea Britanie. Acesta este principalul motiv pentru care cota parte de piata in Europa a producatorului coreean a ajuns la valoarea de 2,7%.

Kia Sportage

Pe langa succesul reportat de unele modele mai recente, cum sunt cee’d si pro_cee’d, cresterea generala inregistrata de marca se datoreaza si imaginii foarte bune, dar şi succesului inregistrat de alte produse Kia apreciate, cum ar fi Sportage, Rio si Picanto. Alt avantaj important de care beneficiaza toate modelele din gama este garantia unica de 7 ani, sau 150.000 km.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.