Sportul fara comunicare…

Weekendul care a trecut s-a dovedit a fi unul productiv. Cel putin asta a sperat Bogdan Talasman (foto, alaturi de primarul orasului Buftea, Gheorghe Pistol, de al carui sprijin s-a bucurat evenimentul), care a organizat in orasul sau natal, Buftea, o intalnire a localnicilor cu sportul auto. Asta pentru ca el a inteles, spre deosebire de cei mi multi colegi ai sai, ca automobilismul este un sport mai degraba necunoscut decat iubit, in Romania.

event-buftea-6
Evident, evenimentul nu s-a desfasurat sub egida FRAS, federatie care  oricum n-are alt rol decat cel de a incasa diferite taxe de participare sau avizare de traseu.
Si cum sportul fara mediatizare inseamna lipsa de vizibilitate, care lipsa goneste sponsorii, deoarece nimeni nu investeste ca sa nu aiba macar imagine, iata cum Bogdan, prin demersul sau, a pus un deget pe o rana deschisa, care slabeste in fiecare zi motorsportul romanesc.

Desi, din nefericire, evenimentul nu s-a bucurat de mediatizare, cateva zeci de bufteni au venit pana in Piata Mihai Eminescu din fata primariei, ca sa admire cele cateva exemplare expuse. Daca au fost dezamagiri? DA! Si la asta concura din plin lipsa de cunoastere a fenomenului sportiv, a spiritului intrecerilor auto si nu in ultim rand, atat in Buftea, cat si in restul tarii, predomina o crasa necunoastere a tipurilor de intreceri sportive auto, clasele lor si evident care sunt masinile care concureaza in clasele respective.

Astfel, daca in piata nu a fost expus niciun BMW, niciun Audi, daca in Buftea nu au rasunat urlete de anvelope chinuite, asa cum a incercat un bastinas cu un Opel GT decapotabil sa-si demonstreze ad-hoc calitatile de pilot,   oamenii nu s-au prea inghesuit la eveniment. Dar decat deloc, buni si cei putini care au venit si decat demo-uri de piloti de cartier, mai bine masini expuse static, care nu polueaza si nici nu deranjeaza.

Bogdan Talasman scria pe pagina sa de Facebook, la final de eveniment:
„Fu’ interesant. am intanit oameni care azi au aflat ce inseamna cursele, am intalnit oameni despre care nu-mi inchipuiam vreodata ca stiu pilotii de la coasta, oameni care vor veni la Campulung pentru ca ne-au vazut azi!

Multumesc participantilor, celor care m-au ajutat, primariei si cel mai impotant multumesc celor care si-au facut timp sa dea azi o fuga pana la noi sa ne vada si sa ne intrebe de sanatate!

Anul viitor va fi ceva special!”

Una peste alta, evenimentul lui Bogdan promite sa fie doar un prim pas, pentru care-l felicitam, urmand ca la urmatorul sa punem umarul, deoarece daca e cu masini e Cool si daca e Cool, sigur este AutoCool.

 

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.