Solutii inovatoare de accesibilizare a autovehiculelor

Mobility Networks Ltd. anunta in cadrul Salonului Auto Bucuresti, editia 2013, lansarea oficiala a reprezentantei sale pentru Europa de Est.

SAB Mobility 001

Mobility Networks Eastern Europe isi propune sa intampine nevoile de transport public si privat din Europa de Est, oferind solutii inovatoare de adaptare si accesibilizare a oricarui tip de vehicul, de la autoturisme personale, microbuze, autobuze, autocare si ambulante pana la tramvaie si trenuri. Mobility Networks este lider mondial in furnizarea solutiilor de specialitate pentru accesibilizarea vehiculelor.

Mobility Networks Eastern Europe combina expertiza la nivel mondial cu cunostintele locale, pentru a oferi solutii specifice, asigurand o calitate de neegalat, fiabilitate si aplicabilitate. Expertii regionali promit furnizarea unui serviciu complet de indrumare tehnica, consultanta si asistenta de la proiectare pana la livrare, in vederea adaptarii oricarui tip de vehicul, fie ca este vorba despre un produs conventional sau unul personalizat. La nivel internaţional, colaboram cu constructorii, producatorii si partenerii care realizeaza conversia vehiculului, pe tot parcursul procesului de proiectare si inginerie, pentru a asigura indeplinirea cerinţelor şi standardelor de siguranţa si respectiv omologarea.
Excelenta in inginerie. Produsele oferite de Mobility Networks ofera un grad inalt de fiabilitate, durabilitate si siguranta.
Pricepere in inovare. Produsele incorporeaza cele mai noi tehnologii in acesibilitate şi ne mandrim cu inovaţiile care aduc beneficii pentru operatorii de flote, conducatorii auto, mecanici şi pasageri.

 

Mobility Networks furnizeaza:

ü      una dintre cele mai mari si mai cuprinzatoare game de rampe pentru vehicule si imobile, din lume;

ü      lifturi de acces pentru autoturisme, microbuze, autobuze, autocare, ambulante, trenuri de calatori si ambarcatiuni, partial sau complet automatizate;

ü      roboti pentru manipularea scaunului cu rotile;

ü      elemente de control manual al pedalelor autovehiculelor;

ü      trepte automate;

ü      inaltatoare de pedale pentru persoanele de inaltime mica;

ü      scaune rotative actionate electric;

ü      kituri de modificare a autovehiculelor, disponibile pentru cele mai recente modele de VW Caddy, VW Caddy Maxi, Citroen Berlingo si Peugeot Partner Marques;

ü      centuri si sisteme de fixare si siguranta;

ü      alte accesorii pentru persoanele cu dizabilitati.

 

Produsele Mobility Networks sunt fabricate in Marea Britanie, Spania, Cehia, Italia si indeplinesc toate standardele actuale de siguranta la nivel mondial, inclusiv PSVAR, DDA, in conformitate cu directiva 2001/85/CE, 95-54-EC, European Whole Vehicle Type Approval, National Small Series Type Approval, Lifting Operations and Lifting Equipment Regulations 1998 (LOLER), Provision and Use of Work Equipment Regulations 1998, iar producatorii sunt acreditaţi ISO 9001 si ISO 14001:2012, fiind cunoscuti la nivel mondial cu o experienta de peste 20 de ani in domeniu.

 

Experţii Mobility Networks ofera indrumare tehnica, consultanţa si asistenţa in vederea adaptarii oricarui tip de vehicul. La nivel internaţional, Mobility Networks colaboreaza cu constructorii, producatorii si partenerii care realizeaza conversia vehiculului pe tot parcursul procesului de proiectare si inginerie, pentru a asigura indeplinirea cerinţelor şi standardelor de siguranţa, inclusiv  omologarea.

 

Lifturi. Lifturile Mobility Networks incorporeaza mecanisme fiabile, componente durabile şi finisaje de precizie, asigurand astfel performanta maxima si siguranta oriunde in lume. Fiecare lift este testat inainte de a fi trimis şi instalarea este conforma cu ECWVTA (European Whole Vehicle Type Approval).

SAB Mobility 012

Mobility Networks comercializeaza urmatoarele tipuri de lifturi:

ü      Access Lift

ü      Automatic Bariatric Lift

ü      EA Bariatric Lift

ü      Frontline Extender Lift

ü      G-Wise Lift

ü      GXI Fully Automatic Lift

ü      GXI-A Lift

ü      GX’tra Lift

ü      Magic Lift

ü      Mega Lift

ü      Step-Well Lift

ü      Stop Safe Lift

ü      Stretcher Lift

ü      Noul Access Lite Lift

Automatic Bariatric Lift este LIDER MONDIAL, complet automat, cu o capacitate de 500 kg, ce poate fi echipat pe ambulante. Poate fi pus in functiune in doar 30 de secunde.

Modelul este unic in sector, fiind singurul lift cu caseta automata, capabil sa manipuleze targile bariatrice, ce presupun dimensiuni speciale si o capacitate de 500 kg SWL (Safe Working Load).

Aceasta platforma de acces cu reglaj electric poate fi personalizata, pentru a se potrivi solicitarilor exacte, incluzand upgrade-ul de otel inoxidabil, sistemul de blocare a cutiei automate, iluminat suplimentar, inchidere automata pentru capacul de final al casetei etc.

 

G-Wise Lift a fost special creat pentru a ajuta mecanicii şi operatorii sa reduca costurile de operare. Incorporeaza materiale plastice „regenerate”, materiale ecologice si componente din surse locale, astfel incat amprenta de carbon este redusa, chiar inainte ca liftul sa fie pus in functiune. Liftul G-Wise functioneaza cu ulei biodegradabil si are o economie totala in greutate de 15%. Acest lift reflecta angajamentul general al Mobility Networks de a oferi durabilitate printr-o productie bazata pe principiul “fara carbon”, un consum redus de energie si, acolo unde este posibil, reciclarea materialelor.

 

Noul Lift Access Lite. Lansat pe 9 septembrie 2013 in Marea Britanie, ’’acest lift prezinta un design de pionierat in domeniul lifturilor pentru vehicule si ofera avantaje semnificative pentru operatorii de flote si pentru cei ce executa conversia, atat in ceea ce priveste economisirea de timp cat si de costuri. Intreaga noastra experienta si know-how de inginerie se reflecta in mod clar in acest ultim produs de precizie, care va revolutiona sectorul lifturilor. Greutatea sa mai usoara, robustetea sporita si gradul avansat de compatibilitate determina un  montaj mai eficient realizat pentru o varietate mai mare de vehicule, reducand in acelasi timp nevoia de modificari de sasiu.’’– a declarat Mike Simmonds, presedintele Mobility Networks (Holdings) Ltd.

 

Prin noul „design inteligent” si finisaje, Access Lite ofera o reducere remarcabila in greutate de 50 kg in comparatie cu lifturile similare existente pe piata. Nituri speciale auto au inlocuit suruburile, rezultand minimizarea vibratiilor si o reducere de 15% a timpului de fabricatie.

 

Atunci cand este actionat, Access Lite va functiona cu 20% mai putina presiune hidraulica decat alte modele, avand un consum mai mic al bateriei, la incarcarea de pasageri. Acesta are o capacitate de incarcare impresionanta de 400 kg si platforma sa poate fi proiectata intr -o varietate de dimensiuni, de la 725 – 925 mm latime si 1410 – 1780 mm in lungime. Platforma poate fi ridicata la o inaltime de 1500 mm deasupra solului.

 

Rampe. Fabricate la cele mai inalte standarde, aceste rampe ofera durabilitate, fiabilitate, compatibilitate şi siguranţa. Sunt realizate manual, din otel inoxidabil sau aluminium, rezultand sisteme usor de manevrat. Rampele pot fi standard sau usoare.

 SAB Mobility 022

Kituri. Special proiectate pentru a se integra cu uşurinţa in designul vehiculului, instalarea facandu-se rapid şi cu uşurinţa. Peste 5000 de kituri furnizate de Mobility Networks au fost instalate si folosite cu succes peste tot in lume.

 

Centuri de siguranta Q’Straint. Acestea presupun fixarea scaunul cu rotile in 4 puncte. Q’Straint a fost primul care a introdus acest sistem inovator pentru industria de transport la nivel mondial.

 

*     *     *

 

La Salonul Auto Bucuresti, Mobility Networks prezinta Access Lift-ul, Mega Lift-ul, rampa standard, un modul de hand control, centuri de siguranta Q’Straint si un Citroen Berlingo adaptat pentru accesul persoanelor cu dizabilitati, soferi sau pasageri.

 

Printre cele mai populare lifturi se afla Access Lift-ul. Acesta este montat sub caroserie, intr-un mod compact si discret oferind avantaje multiple faţa de lifturile montate in interior. Implementarea se face rapid si eficient. Lungimile de serie pentru acest tip de lift sunt cuprinse in intervalul 1410 – 1780 mm, cu latimi asociate intre 725 si 925 mm. Produsul poate fi personalizat, adica manual construit de catre inginerii nostri specializati.
Aceste dimensiuni generoase permit un spatiu confortabil pentru participanti in timpul ridicarii/coborarii scaunului cu rotile si ofera siguranta suplimentara prin balustrade si sistemul automat „roll off stop” in fata si spate. In timpul functionarii liftului nu exista nicio vibratie sau zgomot suplimentar, datorita sistemului precis de asamblare. De asemenea, nu exista nicio irosire a spatiului disponibil pentru pasageri sau scaune, iar prin faptul ca platforma este sigilata, se elimina contaminarea cu elemente externe. Access Lift-ul incorporeaza urmatoarele caracteristici:

ü      Electricitate de 12 sau 24 de volti

ü      2 butoane de control

ü      Placa punte automata

ü      Doua balustrade pliabile cu extensii, daca este necesar

ü      Liftul este inchis intr-o cutie complet galvanizata

ü      Pompa de mana auxiliara, de urgenta

ü      Oprire automata rampa hidraulica

ü      Carcasa pompa interioara sau exterioara

ü      Capacitate standard de incarcare 350 kg, cu o versiune disponibila de 400 kg

 

Dotarile optionale pentru acest tip de lift includ:

ü      Balustrade extensibile

ü      Blocare cutie automata

ü      Semnal intermitent sau lumini statice de avertizare cu LED-uri

ü      Otel inoxidabil pachet anti-coroziune

ü      Micro caseta montata pentru a da semnal de depozitare corecta

ü      Dispozitiv de avertizare sonora

ü      2 telecomenzi

 

Access Lift detine urmatoarele certificari de siguranta si calitate:

ü      SWL si CE, LOLER, PSVAR, DDA, COIF, SVTA, BS6109 si IVA 2009

 

Mega Lift-ul. Este un lift de pasageri foarte rezistent si robust, ce permite accesul persoanelor cu dizabilitati in autocarele Executive, Touring si de lux, putandu-se ridica pana la inaltimi de 1830 mm.

Mega Lift-ul ofera acces in conditii de siguranta a persoanelor cu mobilitate redusa pentru a se putea deplasa cu autocarul. Este montat in zona superioara a portbagajului, aceasta pozitie asigurand protectie maxima impotriva efectelor corozive ale murdariei rutiere, sarii si a altor substante pulverizate pe sosea.
Mega Lift-ul poate fi montat, ca si toate celelalte lifturi, in cadrul liniei de fabricatie a autovehiculului nou sau oricand ulterior.

Versiunea cea mai recent introdusa este liftul Multi-Access Mega, cu o platforma de dimensiuni mari, si anume 2000 mm lungime x 925 mm latime. Aceste dimensiuni ofera un nivel ridicat de accesibilitate si poate gazdui scaune cu rotile mai mari si powerchairs.

 

Rampa standard. Fie ca se doreste un produs personalizat sau o solutie “de pe raft”, design-ul va asigura o securitate de neegalat, robustete si durabilitate, cu o configuratie care poate satisface toate nevoile de incarcare. Componentele din otel inoxidabil sunt fabricate la cel mai inalt standard de calitate, astfel ca suprafetele si mecanismele isi pastreaza in timp marginile netede, „fara hopuri”.
Otelul inoxidabil minimizeaza gradul de coroziune si ofera un finisaj estetic, fie ca rampele sunt depozitate sau utilizate. Suruburile si niturile de inalta rezistenta asigura stabilitatea intregii structuri si fiecare rampa Mobility Networks este in mod riguros testata inainte de  livrare.
Exista trei metode standard de atasare a rampelor, astfel incat sa se potriveasca la o mare varietate de vehicule, de la autoturime pana la autobuze si autocare.

 

Hand Control. Sistemul de control manual al pedalelor autovehiculului, inovator, cu ambreiaj electric automat, cu memorie pentru stiluri diferite de condus, frana manuala.

 

Citroen Berlingo este adaptat pentru transportul unei persoane cu handicap aflate intr-un scaun cu rotile si astfel echipat pentru prezentare la Salonul Auto Bucuresti:

 

ü      Podeaua autovehiculului este coborata pe toata lungimea

ü      Distanta rezultata dintre podea si plafon este de 134,5 – 139 cm

ü      Unghiul de rampa inchisa este de 12 °

ü      Rampa de aluminiu manuala (Flexi Ramp)

ü      Suprafata lavabila antiderapanta pe rampa si podea noua

ü      Sistem retractabil de retinere a scaunului cu rotile

ü      Centuri retractabile fata, ce permit scaunului cu rotile sa fie asigurat si in afara masinii

ü      Scaun rotativ dreapta fata

ü              Comenzi manuale pentru controlul pedalelor

 

In Romania, conversia autovehiculelor, instalarea echipamentelor si accesoriilor se vor realiza in service-ul partener NORD AUTO EXPRESS SRL, str. Izbiceni nr. 102, sector 1, Bucuresti.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.