Romanii cumpara Hyundai

Hyundai a urcat in iunie 2013 pe locul 3 in topul inmatricularilor de autoturisme noi la nivel national.
Hyundai ix35
In luna iunie a.c., Hyundai Auto Romania s-a clasat pe locul al treilea in topul inmatricularilor de autoturisme noi de import. Cota de piata Hyundai aferenta lunii iunie la nivelul intregii piete a atins valoarea de 6.6%.

Totodata, Hyundai Auto Romania a inregistrat o crestere a cotei de piata la nivel semestrial, pana la un procent de 5.3% inmatriculari. In aceeasi perioada a anului anterior, cota de piata a inmatricularilor Hyundai se afla la nivelul de 4.1%.

Cifrele furnizate de DRPCIV pentru semestrul I 2013, indica 1.311 unitati Hyundai inmatriculate in primele sase luni ale acestui an si 263 autoturisme noi inscrise in circulatie in luna iunie.

Teodor Brusalis, Director Executiv al Hyundai Auto Romania a declarat: “Pe o piata in continua depreciere, Hyundai Auto Romania a reusit sa isi consolideze in mod constant pozitia ocupata in topul inmatricularilor in luna iunie, devansand marci precum Renault, Opel si Ford. 88% din totalul acestor inmatriculari reprezinta autoturisme apartinand claselor mica si compacta.”

La nivel national, Hyundai ix35 ocupa primul loc in topul celor mai inmatriculate SUV-uri noi de import in prima jumatate a anului 2013, cu 291 unitati.

Conform DRPCIV, in topul inmatricularilor Hyundai aferente lunii iunie 2013, modelul de clasa compacta Hyundai Elantra se situeaza pe primul loc, cu 74 de unitati. Acestora li se mai adauga 42 unitati din modelul compact Hyundai i30. De asemenea, Hyundai i20 s-a situat in topul preferintelor clientilor, reprezentand 26% din inregistrarile importatorului efectuate in ultima luna. Pe locul al treilea, se situeaza SUV-ul ix35, reprezentand 18% din inmatricularile Hyundai in Romania, in luna iunie.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.