RENAULT ANUNȚĂ REVENIREA ÎN FORMULA 1 ÎN 2016

Carlos Ghosn a anunțat că Renault va reveni în Formula 1 cu propria echipă în sezonul 2016.

Deținător a 12 titluri de constructor, Renault este un jucător emblematic în istoria Formula 1 de aproape 40 de ani și intenționează să participe activ la evoluția acestui sport.

F1 este o vitrină a tehnologiei ce accelerează procesul de inovație și dezvoltare a gamei sportive Renault.

2008 ING Renault F1 Team. Launch, 31st January 2008. Renault R28 Studio Images Photo: Bernard Assset for ING Renault F1 Team ref:  Digital image _y5o4740

După anunțul făcut în septembrie pentru semnarea unei scrisori de intenție cu Lotus, echipele Renault au continuat să analizeze, în paralel, posibilitatea revenirii în Formula 1. O atenție deosebită a fost concentrată pe două aspecte: a concura cu succes cu propria echipa și a garanta condițiile economice pentru o revenire la fel de stabilă în 2016.

Renault a avut două opțiuni: să se întoarcă 100% sau să părăsească domeniul. După un studiu detaliat, am decis ca Renault să participe în Formula 1 începând cu 2016. Detaliile finale furnizate de principalii actori implicați în F1 ne-au dat încrederea necesară pentru a accepta această nouă provocare. Ambiția noastră este de a câștiga – chiar dacă va dura ceva timp „, a declarat Carlos Ghosn Președinte și CEO Renault.

Redevenind o echipa completă, Renault va avea beneficii maxime de la victoriile sale. Recompensa pentru rolul de furnizor de motoare s-a dovedit a fi limitată. Randamentul investiției impusă de noile reglementări ce privesc motoarele și rentabilitatea în termeni de imagine au fost reduse.

Sunt susținute în continuare eforturile pentru finalizarea termenilor de achiziție a Echipei Lotus F1 în cel mai scurt timp posibil. Principalele contracte au fost semnate în data de 3 decembrie 2015. Lotus F1 se distinge într-adevăr ca fiind cel mai bun partener pentru Renault, colaborând de 15 de ani și devenind campioni mondiali împreună în 2005 și 2006.

renault_F1_2

Renault a avut o implicare neîntreruptă în Formula 1 timp de aproape 40 de ani. În 1977, a revoluționat competiția cu introducerea motorului turbo, o tehnică care a devenit rapid de referință în acest sport. Renault a participat la mai mult de 600 competiții Grand Prix, obținând 168 de victorii, 12 titluri de Constructor și 11 titluri pentru piloți.

Prin decizia de a continua implicarea în Formula 1, Renault confirmă faptul că vede motorsportul ca o parte esențială a identității brandului. Formula 1 este simbolul suprem al pasiunii pentru automobile. Pasiunea definește marca Renault, lucru exprimat prin semnătura de brand, „Passion for life„. Pe lângă faptul că seduce mulți clienți, Formula 1 determină motivația angajaților. Fiind vârful culminant în motorsport, Formula 1 impune excelență tehnologică și operațională. Această competiție este o vitrină a tehnologiei pe care Renault o dezvoltă pentru produsele sale în beneficiul clienților săi.

 

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.