PSA Peugeot Citroen din nou pe podium

PSA Peugeot Citroen castiga premiul „Motorul International al Anului” pentru al saptelea an consecutiv
PSA Peugeot Citroen castiga premiul „Motorul International al Anului” la categoria 1.4l – 1.8l in cadrul unei ceremonii desfasurate la Stuttgart, Germania.

sigla PSA

Prezentat de revista internationala de Tehnologie a Motoarelor, prestigiosul premiu a fost acordat inca o data motorului turbo pe benzina cu injectie directa, in patru cilindri, de 1.6l dezvoltat in colaborare de grupul PSA Peugeot Citroen si grupul BMW.

Premiul elogiaza in special versiunea de 200 CP ce echipeaza Peugeot RCZ, 308 CC si 308 GTi, precum si modelele Citroen DS4 si DS5. Motorizarea dezvolta o putere de 147 kw, un cuplu maxim de 275 Nm si un nivel al emisiilor CO2 de doar 139g/km la noul model Peugeot 208 GTi.

Versiunea de 1.6l reprezinta atractia unei gamei complete de propulsoare pe benzina de 1.4l si 1.6l, cu 95 CP pana la 200 CP. Beneficiind de cele mai noi tehnologii, inclusiv injectia directa la versiunea turbo, admisie variabila de aer, pompa hidraulica cu debit reglabil, intreaga gama optimizeaza consumul de carburant si reduce emisiile cu aproape 10% comparativ cu generatia anterioara.

Gama de motorizari produsa la uzina mecanica din Douvrin, Franta, devine astfel atractia ofertei pe benzina a Peugeot si Citroen.

Organizat de revista internationala de Tehnologie a Motoarelor, premiul “Motorul International al Anului” este unul dintre cele mai ravnite premii din industria auto. Premiul este acordat de un juriu international alcatuit din 76 jurnalisti auto renumiti, din 36 de tari, care isi exprima parerea vis a vis de ultimele modele de masini. Testele ofera posibilitatea de a clasifica propulsoarele cu cea mai buna manevrabilitate, cel mai bun consum de carburant, precum si aplicarea cu succes a celor mai noi tehnologii.

Incepand cu 1 februarie 2013, Trust Motors a preluat oficial activitatile de import si distributie in Romania ale produselor marca Citroen (autovehicule, piese de schimb si accesorii, servicii de intretinere si reparatii), devenind astfel unul dintre cei mai importanti jucatori din industria auto nationala.

Reteaua de distributie formata din 53 de concesiuni autorizate Peugeot si Citroen acopera astfel intreg teritoriul Romaniei, punand la dispozitia clientilor cele mai noi si competitive produse, tehnologii si servicii ale grupului PSA.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.