Noutatile din oferta BMW, disponibile si in Romania

• Cu incepere din aceasta vara, toate modele cu motorizare pe benzina de la aproape toate gamele vor indeplini standard normele EU6
• BMW xDrive disponibil pentru noi versiuni BMW Seria 1 si BMW Seria 3
• Modul ECO PRO cu noi functii pentru o eficienta mai buna
• Transmisia optionala, automata sport cu opt trepte, acum cu Launch Control
• Optiuni suplimentare si functii actualizate de program pentru BMW ConnectedDrive

bmw_seria_1_sport_line_3

Cu ceva mai mult de un an inainte ca standardele de emisii EU6 sa intre in vigoare in septembrie 2014, BMW mareste numarul de modele care indeplinesc deja regulile si mai stricte privind emisiile. Inca din vara anului 2013, aproape toate modelele care dispun de motor pe benzina cu tehnologie BMW TwinPower Turbo petrol vor indeplini standard clasificarea EU6. Mai mult, in vara acestui an, alte variante cu tractiune integrala ale gamelor BMW Seria 1 si BMW Seria 3 vor completa portofoliul de modele ale marcii BMW. Functii inovatoare, care pot fi utilizate in combinatie cu modul ECO PRO mode, garanteaza o eficienta mai buna. Placerea condusului imbunatatita este furnizata de functia Launch Control, care in viitor va fi inclusa in gama de dotari pentru transmisia automata sport cu opt trepte. Iar gama de optiuni BMW ConnectedDrive include acum si inovatii care, ca urmare a conectarii inteligente, optimizeaza suplimentar confortul, siguranta si utilizarea dotarilor de infotainment in automobil.

Clasificarea EU6 standard pentru toate gamele.

Tehnologia BMW TwinPower Turbo nu numai ca asigura o placere a condusului imbunatatita, in combinatie cu un consum redus, ci ofera si conditiile ideale pentru performante optimizate ale emisiilor. Cu incepere din vara 2013, numeroase alte modele BMW cu motorizare pe benzina echipate cu aceasta tehnologie vor indeplini standardul de emisii EU6 care va intra in vigoare abia in luna septembrie 2014. Odata cu lansarea gamei de modele 2014, automobilele BMW M, precum si versiunile BMW Z4 cu motor cu sase cilindri vor respecta si ele normele EU6.

In acelasi timp, numarul modelelor diesel, care sunt echipate standard cu BMW BluePerformance si astfel indeplinesc clasificarea EU6, este si el in crestere.

Pentru piata din Romania sunt disponibile in total 118 motorizari care indeplinesc standard normele EU6. Alaturi de emisii mai mici, acestea vin și cu avantajul taxelor de inmatriculare zero la achizitie.

Sistemul inteligent de tractiune integrala xDrive pentru alte modele din gamele BMW Seria 1 si BMW Seria 3.

Cu alte cinci modele, care pot fi echipate optional cu BMW xDrive, BMW va continua ofensiva tractiunii integrale si in vara 2013. Sistemul de tractiune integrala permanenta si gestionata electronic optimizeaza atat tractiunea si stabilitatea automobilului in orice conditii meteo si de drum, cat si dinamica in viraje. Sistemul este acum disponibil la modele BMW 118d xDrive (3 usi) si BMW 118d xDrive (5 usi) și BMW 318d xDrive Sedan si BMW 318d xDrive Touring, toate propulsate de un motor diesel cu patru cilindri, care dezvolta 105 kW/143 CP.

In plus, din vara acestui an, pentru BMW Seria 3 va deveni disponibil un nou varf de gama diesel, care dispune si de BMW xDrive. Puterea motorului diesel cu sase cilindri dispusi in linie, care se afla sub capota modelului BMW 335d xDrive Sedan si care dezvolta 230 kW/313 CP, este distribuita intre puntea fata si cea spate in functie de situatie. BMW 335d xDrive Sedan dispune standard de transmisie automata cu opt trepte. Acesta respecta standardele de emisii EU6 și vine cu un consum anuntat de numai 5,4 litri per 100 km sau 143 grame per km, in contextul unor performante remarcabile: acceleratie 0-100 km in numai 4,8 secunde.

Acceleratie optima: transmisie automata sport cu opt trepte cu Launch Control.

Transmisia automata cu opt trepte – extrem de eficienta, rapida si cu schimbari confortabile – este disponibila acum pentru modele BMW din toate gamele. Daca se doreste, in viitor va fi posibila sublinierea si mai intensa a caracterului sportiv al transmisiei automate. Cu incepere din vara anului 2013, volanul optional – imbracat in piele si cu clapete de schimbare a vitezelor – va fi disponibil pentru limuzina de lux din gama Seria 7. Prin utilizarea acestei dotari, conducatorul poate controla manual setarile transmisiei fara a-si lua mainile de pe volan.

Mai mult, transmisia automata sport cu opt trepte disponibila pentru BMW Seria 1, BMW Seria 3, BMW Seria 5 si BMW Seria 6 va fi completata de noua functie Launch Control. Aceasta permite accelerare cu tractiune optimizata si dinamica maxima chiar de la demaraj – o functie care anterior a fost disponibila doar la versiunile corespunzatoare ale automobilelor BMW M. Pentru a utiliza Launch Control, conducatorul trebuie sa activeze modul DTC al functiei DSC (control al stabilitatii condusului), sa mute schimbatorul de viteze in pozitia S, sa elibereze pedala de frana si simultan sa apese acceleratia pana la capat. Dupa eliberarea franei, automobilul accelereaza si evita patinarea – in consecinta, permite utilizarea la maximum a puterii motorului. Procesul de accelerare continua atata timp cat conducatorul apasa pedala de acceleratie.

Gama de echipamente pentru transmisia automata sport include si clapete de schimbare pe volan, un comutator specific pentru levierul schimbatorului si caracteristici de schimbare a vitezelor foarte dinamice – toate acestea asigura performante superioare in timpul sprinturilor scurte.

BMW EfficientDynamics: modul ECO PRO acum cu functie de navigatie si asistent de anticipare.

Datorita noilor functii ale modului ECO PRO, care poate fi activat prin comutatorul Driving Experience Control, BMW mareste posibilitatile de realizarea a unei economii mai mari de combustibil prin gestiunea inteligenta a energiei. Cu incepere din vara acestui an, toate variantele de model din gamele BMW Seria 1, BMW Seria 3, BMW Seria 5 si BMW Seria 6 Series, echipate – standard sau optional – cu transmisia automata cu opt trepte sau cea sport cu opt rapoarte, vor dispune de noul mod de navigatie cu ruta ECO PRO. La viteze cuprinse intre 50 si 160 km/h in modul ECO PRO, motorul este deconectat de la transmisie imediat ce conducatorul ridica piciorul de pe acceleratie fara actionarea franei. in consecinta, automobilul poate rula liber („coasting“), fara franari din partea motorului, pentru o eficienta crescuta.

BMW ConnectedDrive: noi optiuni si functii imbunatatite.

Mai mult, din vara anului 2013, BMW va stabili noi standarde in conectarea inteligenta, gratie gamei imbunatatita constant de dotari BMW ConnectedDrive. Noile optiuni si functiile imbunatatite asigura o optimizare suplimentara.

Optiunile Driving Assistant si Driving Assistant Plus, introduse initial doar pentru BMW Seria 7, vor fi disponibile cu o noua structura functionala atat pentru sedanul de lux, cat si pentru alte modele BMW. Pachetul de siguranta Driving Assistant cuprinde Lane Departure Warning (avertizare la parasirea benzii), precum si avertizare de pietoni si coliziune cu functie de franare. Sistemul detecteaza vehiculele aflate in fata automobilului si, la viteze de pana la 60 km/h, persoanele aflate pe o posibila traiectorie de coliziune. La identificarea unei situatii de risc, conducatorul este avertizat prin intermediul semnalelor vizuale si acustice. in plus, la viteze de pana la 60 km/h, o manevra de franare de urgenta cu decelerare medie este activata pentru a reduce viteza si pentru a atrage atentia conducatorului asupra situatiei critice.

Driving Assistant Plus furnizeaza o sustinere si mai cuprinzatoare. Sistemul combina Active Cruise Control (tempomat activ) cu functie Stop & Go cu Driving Assistant, asigurand un nivel imbunatatit al confortului si sigurantei in trafic aglomerat si ambuteiaje. La viteze de pana la 210 km/h, conducatorul are posibilitatea de a rula cu sprijinul functiei Distance Control, care utilizeaza informatiile de la camera frontala si gama completa de senzori radar detecteaza toate vehiculele aflate in fata, indiferent ca sunt in miscare sau stationeaza. In cazul in care conducatorul nu reactioneaza la avertizarea privind o posibila coliziune, Driving Assistant Plus incetineste automat automobilul – daca este cazul, chiar cu forta maxima de decelerare.

Asistarea Lane Change Warning (avertizare la schimbarea benzii), de asemenea disponibila ca optiune individuala, poate fi folosita in viitor la o viteza de minimum 20 km/h. Sistemul monitorizeaza situatiile din trafic de pe banda alaturata, in zona numita „unghi mort” si avertizeaza conducatorul cu privire la situatii potential critice in timpul manevrelor de depasire.

Datorita functiilor suplimentare, utilizarea BMW Head-Up Display optional a devenit si mai utila. Sistemul, care utilizeaza un afișaj cu spectru larg de culori, este completat acum de informatii de afisare suplimentare la alte modele. Daca este cazul, contactele din telefon si lista de infotainment sunt si ele afisate in campul vizual al conducatorului. in consecinta, conducatorul are posibilitatea de a utiliza aceste informatii fara a fi nevoie sa-si indeparteze privirea de la traseu.

Noua generatie de sistem BMW Night Vision este și ea disponibila optional pentru toate modelele noul BMW Seria 5, BMW Seria 6 si BMW Seria 7. Acum, acest sistem cuprinde o functie de recunoastere a animalelor, alaturi de pietoni, si Dynamic Light Spot (spot luminos dinamic) pentru modelele BMW Seria 5 si BMW Seria 7. Sistemul furnizeaza imagini video in timp real, care prezinta pe afișajul iDrive persoane, animale si alte obiecte ce emit caldura cand se afla in afara fasciculului de lumina, si avertizeaza in cazul unei coliziuni iminente. Dynamic Light Spot este produs de un far special care directioneaza fasciculul spre pietonul sau animalul detectat, atragand astfel atentia conducatorului asupra posibilelor pericole in timp util.

Gama de functii pentru optiunea Active Protection a fost si ea extinsa. In situatii critice, acest pachet de siguranta contribuie la reducerea consecintelor unui posibil accident prin aplicarea unor contramasuri. In acest caz, geamurile laterale si, daca este necesar, trapa sunt inchise, centurile de siguranta din fata sunt pretensionate, iar spatarul scaunului pasagerului din fata este adus in pozitie verticala. Active Protection include si un asistent de atentie care analizeaza comportamentul conducatorului si, la nevoie, il sfatuieste pe acesta sa se odihneasca. Recomandarea pentru odihna este furnizata sub forma unui simbol grafic pe display-ul de bord.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.