Noul RAV4 Hybrid, disponibil in Romania

Toyota reinventează segmentul C SUV prin lansarea noului RAV4 cu propulsie hibridă

  • Noul RAV4 aduce în premieră motorizarea hibrid integral în segmentul SUV compact
  • Sisteme de siguranță avansate – Toyota Safety Sense și Panoramic View Monitor
  • Tehnologii inovatoare 4×4 – Integrated Dynamic Drive System
  • Design exterior impunător, robust și elegant, creat pentru lumina reflectoarelor
  • Interior cu materiale premium, spațiu generos pentru pasageri și spații de depozitare convenabile, cu încărcare facilă.
  • Gamă extinsă de sisteme de propulsie
  • Tehnologie multimedia avansată și intuitivă
  • La 10 ani de la lansarea primului model hibrid în România, Toyota este liderul acestui segment
  • Peste 8 milioane de modele hibrid vândute la nivel mondial contribuie la reducerea emisiilor cu mai mult de 58 de milioane de tone de CO2.
  • 6 milioane de modele RAV4 vândute la nivel global, din care 1,5 milioane în Europa. 90% din aceste modele RAV4 vândute în Europa se deplasează pe drumuri și astăzi.

 Toyota-RAV4-Hybrid_4

Răspunsul perfect pentru cerințele unei piețe tot mai mature și mai sofisticate în segmentul C-SUV, noua Toyota RAV4 hibrid combină experiența de neegalat a companiei, dobândită în peste 20 de ani de evoluție SUV compact, cu tehnologia sa inovatoare, sistemul hibrid integral.

Disponibilă în premieră, tehnologia propulsiei hibrid, conferă noului RAV4 caracteristici superioare de putere, costuri de exploatare scăzute, emisii reduse, precum și o experiență incomparabilă a condusului.

Sistemul de propulsie hibrid integral combină un motor termic pe benzină de 2,5 litri, cu un motor electric puternic, pentru versiunea 4×2. Un al doilea, motor electric, montat în spatele mașinii, echipează versiunea cu tracțiune integral 4×4, ce conferă un plus de tracțiune și o capacitate de remorcare de până la 1.650 kg. Dezvoltând o putere totală a sistemului de 145 kW / 197 CP, noul RAV4 hibrid oferă un timp de accelerare de la 0-100 km / h de doar 8,3 secunde, un consum de combustibil de top în clasa sa, de numai 4,9l / 100 km și emisii de CO2 scăzute de 115 g / km.

Noul RAV4 dispune de o gamă extinsă de motorizări – de la propulsia hibridă la cele mai eficiente motoare diesel. Un nou intrat în gama motoarelor disponibile pentru RAV4 este motorul diesel de 2,0 litri, disponibil în versiunea cu tracțiune 4×2 și transmisie manuală, cu rezultate impresionante: emisii de CO2 de numai 123 g/km, o putere de 143 CP și o accelerație de la 0 la 100 km/h în doar 9,6 secunde.

În versiunea de motorizare pe benzină, noul RAV4 oferă un motor de 2,0 litri, cu transmisie manuală sau automată și performanțe notabile: putere de 111kW / 151 CP , un cuplu maxim de 195 Nm și emisii CO2 de 149 g/km.

Toyota-RAV4-Hybrid_3

Consolidând experiența de condus unică și liniștită, rafinată și sofisticată în același timp, oferită de tehnologia hibrid de la Toyota, noul RAV4 beneficiază de îmbunătățirea confortului la rulare și conducerea dinamică, mai multă liniște în interiorul habitaclului, un design exterior mai robust și mai dinamic, o mai bună calitate senzorială a interiorului și a funcționalităților, precum și cele mai recente inovații în siguranță și tehnologie.

Toyota RAV4 are 5 uși, o lungime de 4,6 metri (cu 3,5 centimetri mai mult, față de modelul actual), un ampatament nemodificat, 1,8 metri, și o înălțime de 1,6 metri (1,5 cm mai mult).

Noul RAV4 este disponibil în România în 4 niveluri de echipare – Comfort (varianta standard de echipare), Executive, Elegance si Luxury.

 

Toyota-RAV4-Hybrid_1

Toyota-RAV4-Hybrid_2 Toyota-RAV4-Hybrid_5 Toyota-RAV4-Hybrid_6

Moștenirea RAV4 – de la un model de nișă la un model global

 

Toyota este considerată ca fiind creatorul segmentului SUV compact , odată cu lansarea în anul 1994 a RAV4, primului său “Recreational Active Vehicle” cu tracțiune 4×4 . Când prima generație RAV4 a fost dezvaluită la Salonul Auto de la Geneva în acel an, s-a remarcat prin diferențe majore față de modelele 4×4 tradiționale. Lansat ca un automobil compact (3,7 m) modelul în 3 uși, primul „Urban 4WD” a prezentat un motor relativ mic de 2.0 litri montat transversal într-o caroserie monococa, precum și suspensii independente “all-rounded”. Astfel s-a născut piața SUV-urilor compacte.

În anul 1994, Toyota a vândut 53.000 de unități RAV4, în anul următor cifrele de vânzări s-au dublat, apoi vânzările anuale au crescut în mod constant, cu fiecare generație, transformând modelul de pionierat al Toyota, de la un model de nișă, la un model global.

Astăzi, disponibile în peste 150 de țări, patru generații RAV4 s-au vândut în mai mult de 6 milioane de unități în întreaga lume, dintre ele 1,5 milioane s-au vândut în Europa.

 

 preturi RAV4 Hybrid

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.