Noul Nissan Qashqai, prelansarea pentru presa din Romania

Nissan lanseaza noua generatie a crossover-ului sau emblematic ocazie cu care a efectuat un preview pentru presa.

nissan-qashqai-007

Noul Qashqai pe scurt

Nissan Qashqai este liderul  consacrat pe segmentul crossover-elor, cu peste 2 milioane de exemplare produse din 2007 pana in prezent. Acesta se adreseaza atat soferilor din segmentul C care doresc un plus de stil, tehnologie si placere, precum si cumparatorilor aflati in cautarea eficientei pe toata linia. Noul Nissan Qashqai doreste sa-si consolideze pozitia de lider a companiei Nissan in categoria corssover odata cu inceperea comercializarii sale pe pietele selectate incepand din ianuarie 2014.

Tehnologia premium, cea de-a doua generatie de design crossover si dinamica optimizata se reunesc pentru a forma impreuna esenta noului Nissan Qashqai.

Noul Qashqai este cu 49mm mai lung decat actualul model, iar inaltimea si latimea  au fost redimensionate, masina dobandind o postura aerodinamica si echilibrata. Caracteristicile distincte –ofera un aspect premium, pastrand in acelasi timp aspectul inconfundabil Qashqai.

Tehnologia Safety Shield include acum si Autonomous Emergency Braking, Driver Attention Support si Traffic Sign Recognition, alaturi de alte cateva sisteme de asistenta; de exemplu, Intelligent Park Assist (Asistenta Inteligenta la Parcare) elimina stresul manevrelor in mediul urban. Noul Qashqai este conceput pentru a face tehnologia premium mai accesibila ca niciodata.

Inovatia continua cu gama de motorizari  mai variata si mai eficienta ca niciodata.

Desi variantele cu tractiune fata vor constitui cifra dominanta a vanzarilor pe majoritatea pietelor, vor fi disponibile si versiuni cu tractiune integrala ALL-MODE 4×4-i disponibile in versiunea cu transmisie manuala in sase trepte sau o noua cutie automata Xtronic.

La interior s-au adus imbunatatiri sensibile la nivelul calitatii materialelor si designului. Polivalenta  ramane un atribut de baza al crossoverului; inginerii Nissan au elaborat metode inovatoare de a include perfect noul Qashqai in viata soferilor. Oferind spatiu mai mare pentru ocupanti si un volum crescut al portbagajului ajutat de un sistem modulabil pentru podeaua portbagajului, noul Qashqai dispune chiar si de spatiu de stocare a politei cand aceasta nu este utilizata.

Noul Nissan Qashqai va fi primul model comercializat bazat pe noua platforma CMF (Common Module Family) produsa de Alianta Renault-Nissan.

Fiind conceput si proiectat in Europa, pentru Europa, noul Qashqai a fost creat de expertii Nissan din cadrul Nissan Design Europe (Londra, Marea Britanie) si Nissan Technical Centre Europe (Cranfield, Marea Britanie si Barcelona, Spania), si va fi construit in Sunderland, Marea Britanie. O contributie majora au avut si designerii si inginerii Nissan din Atsugi, Japonia.

Desi pretul de comecrializare pentru Romania nu a fost inca anuntat, in Europa pretul noului Qashqai pleaca de la 21.275€ pentru versiunea Visia 1.2 (benzina) DIG-T Manual 2WD si ajunge la 33.763€ pentru versiunea de top Tekna, in echiparea 1.6 dCi Manual 4WD.

Iata mai jos lista versiunilor disponibile in Europa, lista care s-ar putea sa nu coincida neaparat cu cea care va fi disponibila pentru Romania:

Visia

1.2 DIG-T Manual 2WD
1.5 dCi Manual 2WD

Acenta

1.2 DIG-T Manual 2WD
1.5 dCi Manual 2WD
1.6 dCi Manual 2WD
1.6 dCi CVT 2WD

Acenta Premium

1.2 DIG-T Manual 2WD
1.5 dCi Manual 2WD
1.6 dCi Manual 2WD
1.6 dCi CVT 2WD
1.6 dCi Manual 4WD

Tekna

1.2 DIG-T Manual 2WD
1.5 dCi Manual 2WD
1.6 dCi Manual 2WD
1.6 dCi CVT 2WD
1.6 dCi Manual 4WD

Premier Launch Edition

1.6 dCi Manual 4WD

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.