Noul Duster a fost lansat oficial in Romania

Dupa ce a fost piesa de rezistenta la Salonul Auto de la Frankfurt, in standul Dacia, noul Duster a fost lansat oficial si in Romania, in cadrul unui eveniment care a avut loc aseara, in data de 16 octombrie a.c. 

lansarea Duster 2013

Noul Duster este de fapt un Duster supus unui proces de cosmetizare si aliniere catre un standard care este in continua crestere in Europa. Astfel, desi la nivel optic schimbarile sunt minime: noul calandru cu bandouri orizontale cromate si o noua grila a radiatorului, incadrata de blocuri optice redesenate, care integreaza de acum si lumini de zi; noile bare de pavilion longitudinale, care poarta inscriptia Duster; in partea din spate, noile blocuri optice reiau linia stilistică a partii frontale, in special prin prezenta elementelor cromate; ornamentul de esapament cromat, precum si noua inscriptie „4WD”, completeaza evolutiile de design exterior; lampile spate au un desen nou, desi forma a ramas aceeasi; o noua culoare, Gris Comète, este de acum disponibila pentru Noua Dacia Duster.

La interior, schimbarile sunt insa mai evidente. Aici vorbim de plansa de bord, complet redesenata, care dispune de o consolă centrala incadrata de doua baghete verticale; patru tapiterii noi, printre care una de piele, in functie de nivelul de echipare; scaunele au primit – in sfarsit- un design nou; Dacia MEDIA NAV, sistemul multimedia complet cu Bluetooth® si sistem de navigatie incorporat (in functie de versiune); Dacia Plug & Radio, un sistem multimedia simplu si eficient care include radio, CD player cu MP3, Bluetooth® si prize USB si Jack; butoanele de actionare a geamurilor electrice sunt pozitionate pe panourile portierelor si dispun de comanda cu impuls pe partea soferului.

Duster 12 TCe

Marea noutate a noului Duster o reprezinta noul motor pe benzina 1.2 TCe de 125 CP, de provenienta Renault.
Acest propulsor cu 4 cilindri si injectie directa, dezvolta 90% din cuplul maxim inca de la 1.500 rotatii pe minut. Noul motor este nu doar performant, ci si economic in exploatare, avand un cost de utilizare redus: un consum de numai 6,0 l /100km si un lant de distributie cu garantie pe viata, care nu necesita intretinere. Acest motor este cuplat la o cutie de viteze manuala cu 6 trepte.

Noua Dacia Duster afiseaza aceleasi dimensiuni exterioare ca varianta anterioara: 4,31 m lungime si 2m latime.

Preturile pentru noul Duster sunt cuprinse intre 10.900 € pentru versiunea Acces 4X2, echipat cu motorul 1.6 16V de 105 CP si 17.000 € pentru varianta de top Laureate 4×4, cu motorul 1.5 dCi de 110 CP.
Exista trei niveluri de echipare: Acces, Ambiance si Laureate, si patru motorizari. In afara de noul propulsor 1.2 TCe, noul Duster poate fi comandat si cu motoarele 1.6 16V, de 105 CP sau cu cel diesel -1.5 dCi, disponibil in doua variante de putere: 90 si 110 CP.

In mod exceptional, clientii care vor comanda pana la sfarsitul anului 2013 noul model Duster vor beneficia de o oferta speciala care include sistemul MediaNav gratuit.

COMMENTS

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.