Noua Toyota Corolla s-a lansat oficial in Romania

In data de 18 septembrie 2013, Toyota Romania a lansat oficial, cea de-a 11 generatie Toyota Corolla, cel mai nou model din gama. Concomitent, partenerii autorizati Toyota din tara au prezentat noul model in cadrul unor evenimente de lansare la nivel local.

toyota-corolla_-6

Toyota Corolla este cel mai bine vandut model auto din toate timpurile
De-a lungul unei istorii de 47 de ani, prima generatie fiind lansata in 1966, modelul Toyota Corola a intrat in posesia a mai bine de 40 de milioane de utilizatori.
Noua Generatie Corolla, va fi fabricata in 16 locatii in intreaga lume si distribuita in peste 150 de tari.
Cu fiecare generatie nou aparuta, Corolla a inovat, adoptand concepte si tehnologii noi, acest lucru contribuind din plin la succesul modelului. Cel mai mare factor de succes a fost si ramane insa modul in care Toyota intelege sa incorporeze in procesul de dezvoltare a modelului grija fata de client, dorintele acestuia si feed-back-ul utilizatorilor. Toti acesti factori se suprapun filozofiei Toyota de a pastra in ADN-ul fiecarui model atu-urile calitatii superioare, ale fiabilitatii si durabilitatii, reusind astfel sa vina in intampinarea nevoilor si  sa depaseasca asteptarile clientilor sai.
Cea de-a unsprezecea generatie a modelului se inscrie in aceasta linie de dezvoltare, mostenind 47 de ani de inovatie si raspunzand celor mai inalte exigente printr-un design extraordinar, atat la interior cat si la exterior, mai mult spatiu si confort, un nivel redus de consum de combustibil, o dinamica a condusului net imbunatatita si dotari de siguranta de neegalat.
Din punct de vedera al designului, noua generatie Toyota Corolla este cu adevarat revolutionara, imbinand aspectul frontal de tip Keen Look cu elemente de decor sofisticate intr-un melanj avangardist si extrem de elegant in acelasi timp…fiecare detaliu asigura practicalitate si functionalitate dar si un plus de frumusete…nimic nu este lasat la voia intamplarii…

Cu o lungime de 4620 cm, o latime de 1465 mm si o inaltime de 1775 mm, noua generatie Toyota Corolla este cu 80 mm mai lunga decat predecesoarea sa  si cu 15 mm mai lata asigurand astfel un confort imbunatatit. Ampatamentul masinii a fost de asemenea marit cu 100 mm, conferind astfel modelului un aspect atletic.
Confortul noii generatii Toyota Corolla nu este legat numai de spatiu ci si de capacitatea de antifonare a habitaclului ce o transforma in leader de clasa din acest punct de vedere.

Noua generatie Toyota Corolla dispune de 3 motorizari: 1.33l cu transmisie manuala, 1.6l cu transmisie maluala sau CVT si 1.4 D-4D cu transmisie manuala sau MMT. Aceste motorizari ii asigura un grad de emisii de CO2 mai scazut decat predecesoarea sa necesitand de asemenea si un consum de combustibil mai scazut atat fata de vechiul model cat si fata de competitia directa.

Echipamentele destinate sigurantei active si pasive ii confera acestui model 5* Euro NCAP. Modelul este dotat cu 9 airbaguri SRS, sisteme de franare, control al tractiunii si al stabilitatii de ultima generatie.

Toate cele 11 generatii Toyota Corolla fac din acest model emblema marcii Toyota, pariul acestui brand cu calitatea, fiabilitatea si durabilitatea combinate intr-un design de exceptie ceea ce ne face sa putem spune despre ea un singur lucru:

Toyota Corolla
Frumoasa cu un scop precis.

 

Iata si o galerie foto realizata in cadrul evenimentului de lansare, alaturi de o galerie foto oficiale, data publicitatii de Toyota:

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.