NAIAS 2014: Michelin lanseaza anvelopa care devine mai buna odata cu uzura!

Daca vinul devine mai bun odata cu varsta si noi mai intelepti odata ce imbatranim, nu acelasi lucru se poate spune si despre anvelope. Michelin vine sa contrazica aceasta -pana acum- axioma. Francezii au inventat o noua tehnologie, denumita EverGrip, care permite anvelopelor nu numai sa pastreze nivelul de aderenta de la data fabricatiei, ci si sa si-o imbunatateasca odata cu utilizarea si evident uzarea lor.

michelin-evergrip_2

Datorita tehnologiei EverGrip, Michelin isi permite sa garanteze noile sale anvelope Premier A/S pentru o durata de folosire impresionanta: 60.000 de mile (96560,64 kilometri).

Noile anvelope cu thenologia EverGrip, lansate ieri la Detroit Auto Show (NAIAS 2014), sunt realizate dintr-un amestec special care contine dioxid de siliciu si ulei din floarea soarelui si au un design special care odata cu uzuza, permite extinderea canelurilor destinate imprastierii stratului de apa de pe carosabil, in loc sa le diminueze, asa cum se intampla cu anvelopele obisnuite. In plus, aceste anvelope au prevazute un numar de 150 de caneluri suplimentare, care sunt ascunse cand sunt noi, insa ies la suprafata odata cu uzura stratului initial de rulare.

„Cu ajutorul tehnologiei noastre cu adevarat revolutionare in domeniul fabricarii de anvelope, suntem capabili sa contracaram efectele uzurii anvelopelor, reusind astfel sa destramam o paradigma traditionala”, a declarat la Detroit Scott Clark, COO Michelin North America.

Noile anvelope Michelin Premier A/S cu EverGrip vor intra in vanzare in SUA in luna aprilie, fiind disponibile initial in 32 de marimi (185/65R15 – 245/45R18), fiind intr-o prima faza o oferta suplimentara fata de oferta traditionala a firmei. Vanzarile la nivel global vor debuta imediat dupa aceea.

Iata si un scurt material video care ilustreaza cele de mai sus:

Leave a Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.