MINI WRC castiga primul titlu de campion national de raliuri

Modelul MINI World Rally Car a castigat primul titlu de campion din istoria sa, dupa ce Luis Monzon si-a asigurat primul loc in clasamentul general al Campionatului de Raliuri pe Asfalt din Spania.

MINI WRC campion in Spania
Monzon nu a luat startul la ultima etapa desfasurata, Rallye Villa de Llanes, dar, ajutat de MINI WRC (sistemul turbo echipat cu restrictor de 31 mm), a castigat cinci din precedentele sase runde si, in ultimele doua raliuri, cel mai apropiat adversar al sau nu mai poate acumula suficiente puncte pentru a-l depasi.

MINI WRC campion in Spania
Acest titlu este cel de-al doilea din cariera lui Monzon, dupa ce a mai castigat campionatul din Spania in urma cu 12 ani, in 2001. Monzon a declarat: „Faptul ca am putut castiga acest titlu este o mare bucurie pentru mine, iar faptul ca am repetat succesul la varsta mea (47 de ani) este ceva de vis. Pentru cariera mea, acest sezon memorabil este precum cireasa de pe tort. Dedic acest titlu tuturor celor care m-au ajutat in vreun fel de-a lungul anului. Ar fi incorect sa mentionez pe cineva in mod special, dar trebuie sa multumesc intregii echipe, lui Pedro Burgo si echipei lui, grupului de tehnicieni de la Prodrive care m-a sustinut, lui Nick Navas, José Carlos Déniz, tuturor sponsorilor, familiei si, bineinteles, MINI si Manuel Terroba pentru ca au crezut in misiunea noastra de a recuceri titlul in Campionatul de Raliuri pe Asfalt din Spania.”

Un alt titlu national s-ar putea adauga pentru MINI datorita lui Vaclav Pech. Acesta ar putea cuceri titlul in Campionatul National al Cehiei in cazul in care-si va duce MINI RRC la victorie in Raliul Enteria Pribram.

MINI WRC campion in Spania

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.