Mercedes-Benz Unimog, best off-roader 2013

Premiile Off Road: Mercedes-Benz Unimog a obtinut titlul de vehiculul off-road al anului 2013.

mercedes-benz-unimog-vehiculul-off-road-al-anului-2013
Pentru a noua oara, cititorii revistei „Off Road” au votat Mercedes-Benz Unimog ca fiind cel mai bun vehicul off-road al anului, la categoria „Vehicule speciale”. Votul pentru categoria „Vehiculul off-road al anului 2013” a acoperit 13 categorii de vehicule off-road, de la 53 de producatori. Peste 74.000 de voturi au fost inregistrate pentru 125 de vehicule. Unimog a obtinut primul loc la categoria de vehicule speciale cu un remarcabil procent de 31,1% din voturile cititorilor.

Seria Unimog are un design complet nou in 2013
Dupa o perioada de productie de zece ani, noul model Unimog a fost prezentat in 2013 cu un interior si un exterior complet schimbate. Modelele de transport de la U 216, U 423 la U 530, precum Unimog extreme off-roader U 4023 si U 5023 sunt echipate cu motoare Euro VI moderne, oferind puteri de pana la 220 kW (299 cp), in cazul U 530, si 170 kW (231 CP) pentru U 5023. Prima cifra din denumirea modelului indica dimensiunea (de exemplu, 4 corespunde modelului anterior Unimog U 400), iar urmatoarele doua cifre indica primele doua cifre hp, de exemplu 23 pentru 230 CP.

Clasicul Unimog extreme off-roader
Cabina modelului Unimog extreme off-road este clasica, definind aspectul Unimog din 1974. Inginerii dezvoltatori au fost insarcinati cu montarea tehnologiei Euro VI sub aceasta cabina. Succesul lor a constat in montarea motorului cu un metru mai in spate, in partea de jos a cabinei. Astfel, lungimea noii cabine a crescut cu 120 de milimetri si este usor ridicata in comparatie cu modelul anterior. „Tirecontrol Plus”, sistemul de control al presiunii in pneuri, a fost complet reproiectat.
Presiunea anvelopelor poate fi acum pre-selectata simplu din afisaj, cu ajutorul programelor „Road”, „Sand” si „Rough road”. La exterior, grila radiatorului proiectata sa arate dinamic si noua bara de protectie cu lumini inovatoare demonstreaza, de la prima vedere, ca noua generatie Unimog este gata de lucru.
Cadrul este, de asemenea, mai in spate, din cauza noii pozitii centrale a motorului si, drept urmare, centrul de greutate al vehiculului este mai jos,  imbunatatind astfel calitatile de operare in timpul functionarii off-road.
Aceste modele, dotate cu un parbriz mare pentru o vedere mai clara a plugului de zapada in timpul iernii si a masinii de cosit in timpul verii, au beneficiat de un design complet nou al cabinei, cu un bord nou de instrumente, noi sisteme hidraulice de lucru si de putere si o unitate noua de tractiune sinergetica care permite soferului sa comuteze intre transmisia manuala si transmisia hidrostatica in timpul condusului.
Revista „Off Road” a initiat voturile cititorilor pentru vehiculele off-road ale anului inca din 1982.

In Romania, Unimog este comercializat prin Mercedes-Benz Romania S.R.L.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.