Mercedes-Benz confirma aparitia unui S-Klasse cabriolet

Compania Mercedes-Benz n-a facut tocmai un secret din faptul ca intentioneaza sa produca un model decapotabil derivat din S-Klasse. Mai mult, Thomas Weber boss-ul dezvoltarii produselor de la Mercedes-Benz, a declarat pentru Automotive News ca nava-amiral va avea si o versiune decapotabila.

Weber a punctat faptul ca noul model va avea de fapt la baza conceptul S-Klasse Coupe (foto – galerie), proaspat prezentat la Frankfurt Auto Show 2013. S-Klasse Coupe va intra pe piata la inceputul anului viitor, in timp ce decapotabila este asteptata sa apara dupa inca un an.

Mercedes-Benz S-Klasse convertible (sau cabriolet) va dispune de un plafon realizat din material textil si va avea sub capota un motor V8 twin-turbo si/sau un V12. Va fi primul S-Klasse decapotabil dupa W111 Cabriolet, care a fost pe piata intre anii 1961 si 1971.

Aceasta mai inseamna ca S-Klasse convertible va fi de fapt un vehicul cu doua usi si nu cu patru, asa cum se zvonea anterior (asta doar daca cei de la Mercedes-Benz nu se vor decide sa fabrice ambele versiuni). Si nu mai departe decat in anul 2007, Mercedes-Benz prezenta un studiu al unei decapotabile denumit ocean Drive (foto), care avea la baza precedenta versiune S-Klasse W221. Acesta este conceptul care a dat nastere speculatiilor care acreditau ideea ca Mercedes-Benz va produce un S-Klasse cabriolet in patru usi.

Mercedes-Benz-Ocean-Drive-Concept

Mai ramane de vazut in ce fel va fi pozitionat S-Klasse cabriolet din punctul de vedere al marketingului, deoarece germanii mai au in oferta un model decapotabil de lux, SL Roadster. Insa acesta dispune de doar doua locuri, in timp ce S-Klasse cabriolet vine cu cel putin patru locuri si este orientat mai mult catre combinatia lux si confort decat spre sportivitate.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.