Mercedes-Benz Antos devine primul Parc Mobil din Romania

Mercedes-Benz Romania sprijina evenimentul in calitate de partener, iar Mercedes-Benz este masina oficiala a Zilelor Arhitecturii „Crossing Borders”

Mercedes-Benz Antos

Mercedes-Benz Romania sprijina evenimentul Zilele Arhitecturii „Crossing Borders”, realizat intre 15 si 18 mai de catre Asociatia Studentilor Arhitecti Cluj-Napoca (A.St.A), punand la dispozitie un camion Antos ce a fost transformat in primul Parc Mobil din Romania. Parcul Mobil powered by Mercedes Benz este unul dintre proiectele cele mai importante ale editiei de anul acesta Zilele Arhitecturii „Crossing Borders”.

Pe parcursul celor patru zile de eveniment, vor avea loc o serie de conferinte, expozitii, ateliere, evenimente stradale, concerte si petreceri, sustinand proiecte ambitioase ale studentilor la Arhitectura.
In calitate de partener, Mercedes-Benz Romania a oferit un camion Antos organizatorilor, pentru a da viata primului parc mobil din Romania. Proiectul reprezinta un manifest pentru protejarea spatiilor verzi ale Clujului, care sunt putine si insuficient puse in valoare. Studentii au realizat acest parc mobil cu tot mobilierul necesar, pentru a fi transportat de noul camionul de distributie Antos, ce dispune de o platforma de 8 metri lungime si 2,5 metri latime. in plus, camionul de 25 de tone beneficiaza de dotari speciale, eco-friendly, respectand standardele de emisii Euro VI.

Parcul Mobil powered by Mercedes Benz va avea opriri in cinci locatii din oras, in zone care duc lipsa de spatii verzi, si se va extinde in afara platformei, ocupand spatiul in incercarea de a sublinia importanta zonelor verzi. in plus, Parcul Mobil va sustine explorari urbane, spectacole, ateliere de lucru si diorama.
Totodata, Mercedes-Benz sustine acesta initiativa si in calitate de masina oficiala a intregului eveniment, punand la dispozitia organizatorilor si invitatilor speciali o serie de autoturisme (Clasa A, B si C), precum si un Mercedes-Benz Viano.

„Ne bucuram ca putem sa ne implicam intr-un astfel de proiect care militeaza pentru protejarea spatiilor verzi si sa sprijinim initiativele frumoase si responsabile ale tinerei generatii. Camionul Mercedes-Benz Antos, transformat in primul parc mobil din Romania, devine simbolul eco al comunitatii din Cluj-Napoca, care prin mobilitatea sa va promova importanta crearii de spatii verzi in mediul urban”, a declarat Adina Enache, Marketing Communication Trucks.

Zilele Arhitecturii reprezinta principalul eveniment al Asociatiei Studentilor Arhitecti din Cluj-Napoca, ce are loc o data la doi ani, in luna mai. Acesta este unul dintre cele dintre cele mai mari festivaluri studentesti de arhitectura din tara, care isi propune crearea unei platforme complementare studiului academic pentru o mai buna dezvoltare profesionala si personala a studentilor.

Printre proiectele Zilelor Arhitecturii „Crossing Borders” se mai numara „Gradina Boema” (redarea unei cladiri importante in circuitul cultural al Clujului), Pavilionul Zilele Arhitecturii, „Calcan á la Cluj” (mici interventii artistice realizate in spatiul urban), „Casa Mea” (modele de case realizate de copii intre 6-12 ani si construite de studenti) sau „Crossing Space” (un workshop-concurs in care se vor realiza patru scurtmetraje). La acestea se adauga conferinte, ateliere, expozitii de arhitectura si arta si 20 de concerte live.

Anul acesta, la organizarea Zilelor Arhitecturii au participat noua facultati de arhitectura sau arta din Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara si Iasi. Peste 150 de studenti au contribuit la realizarea proiectelor derulate. Organizatorii asteapta 20.000 de vizitatori in cele patru zile de festival.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.