McLaren se asteapta sa-si dubleze vanzarile din Asia

McLaren Automotive, divizia de productie a McLaren Group, se asteapta ca vanzarile sale din Asia, sa devina mai mult decat duble in acest an, alimentate de cererea din China. Desi livrarile globale se vor fi schimbat putin in acest an, cota Asiei de vanzari la nivel mondial McLaren se va ridica la 25% fata de 10% in 2012.

mclaren-12c-spider-2

Mirko Bodiga, directorul regional McLaren pentru zona Asia-Pacific, a declarat ca firma sa intentioneaza sa vanda 1.400 de unitati la nivel mondial in 2013. McLaren mai are in plan sa deschida primele patru reprezentante in China tot in acest an si sa mai adauge patru pana la jumatatea anului 2014.  Vanzarile de masini de lux din China sunt prognozate sa le depaseasca pe cele din SUA, nu mai departe de anul 2016.

„In acest an, vom vedea in cele din urmă adevaratele vanzari din China. Suntem în asteptarea  documentelor oficiale pentru a pune bazele companiei”, a declarat Bordiga la lansarea modelului McLaren  P1 in Tokyo, Japonia, potrivit unui material publicat de Bloomberg. Desi guvernul chinez considera necesara impunerea unui impozit pe consum de 20% pe vehicule ultra-lux care se vand la preturi de peste 1,7 milioane de yuani (aproximativ 213.000 €), McLaren nu se teme ca decizia ar putea influenta planul de vanzari pe termen lung.

„Va trebui să asteptam si sa vedem daca si cum se va aplica regulamentul, si apoi sa decidem ce vom face. Acesta nu va avea un impact mare pe termen lung”, a adaugat Bordiga.

Piata pentru masini ultra-lux din China, este de asteptata sa acapareze intre 4.000 si 5.000 de unitati in 2013.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.