Lodgy Stepway şi Dokker Stepway sunt disponibile în reţeaua Dacia din România

Începând cu luna aprilie 2015 versiunile speciale Lodgy Stepway şi Dokker Stepway pot fi comandate de clienţi în reţeaua Dacia din România.

STEPWAY DACIA RANGE DACIA DOKKER STEPWAY (K67) - PHASE 1

Lansată în 2009, ca serie limitată în gama Sandero, versiunea Stepway a ajuns, de-a lungul anilor, să se impună ca un veritabil succes atât în România, cât şi la export, vânzările sale ajungând să reprezinte, pe unele pieţe, peste 50% din totalul înmatriculărilor modelului Sandero.

Atât rezultatele comerciale, cât şi capitalul de imagine pe care şi l-a construit în timp această versiune specială, reprezintă argumentele care au stat la baza deciziei de a include o versiune Stepway şi în oferta modelelor Lodgy şi Dokker.

Prezentate la ultima ediţie a Salonului Auto de la Paris, aceste versiuni aduc un plus de temperament și personalitate celor două modele de familie, datorită numeroaselor elemente specifice inspirate din universul vehiculelor crossover:

 

– bară de protecţie faţă (şi spate, pentru Lodgy) în nuanţa caroseriei,

– ornamente faţă şi spate de culoare crom satinat,

– proiectoare de ceaţă cu ornamente de culoare crom satinat,

– elemente de protecţie pentru pasajele roţilor de culoare neagră,

– bare de pavilion longitudinale Dark Metal. Aceeaşi nuanţă este utilizată pentru carcasa oglinzilor retrovizoare exterioare şi pentru jantele de aluminiu,

– calandru negru cu bandou superior de culoare neagră,

Lodgy Stepway şi Dokker Stepway sunt disponibile în cinci nuanțe, printre care o culoare nouă, Bleu Azurite. Pe portierele din față se remarcă stripping-ul specific « Stepway ». Asemenea modelului Sandero Stepway, noile versiuni afişează un stil robust.

La interior, Lodgy Stepway şi Dokker Stepway dispun de o tapiţerie specifică cu broderii şi cusături de culoare albastră.

Conturul indicatoarelor de bord şi al aeratoarelor este de culoare albastră, nuanţă care se regăseşte și pe marginile faţadei centrale a planşei de bord. Această culoare contrastează în mod plăcut cu nuanţa tapiţeriei, Carbone Foncé, accentuând impresia de dinamism a acestor versiuni.

Lodgy Stepway și Dokker Stepway completează gama actuală, fiind dotate cu numeroase echipamente (disponibile în serie sau opțional) : sistemul de navigaţie și multimedia MEDIA NAV, aer condiționat, regulator-limitator de viteză (cruise control), asistenţă la parcarea cu spatele.

 LIFE STYLE

Lodgy Stepway este disponibil cu motorizările pe benzină 1.2 TCe 115 CP și 1.6 MPI 85 CP. Aceste motoare sunt asociate cu o cutie de viteze mecanică cu 5 trepte.

Motorul TCe 115 CP afișează un consum de numai 5,9 l/100 km (ciclu mixt), ceea ce corespunde unui nivel al emisiilor de CO2 de 135 g/km.

Motorul 1.6 MPI 85 CP consumă numai 7,0 l/100 km (ciclu mixt), ceea ce corespunde unor emisii de 161 g/km3 de CO2.

Lodgy Stepway este disponibil de asemenea în varianta diesel, beneficiind de motorul 1.5 dCi în versiunile de 90 CP și 110 CP.

Acest propulsor afișează unele din cele mai reduse consumuri din segment: respectiv 4,2 l/100 km (echivalent cu 109g de CO2) și 4,4 l/100 km (116g de CO2).

Oferta de motorizări a modelului Dokker Stepway cuprinde un propulsor pe benzină și două motoare diesel.

Oferta pe benzină este constituită din motorul TCe 115 CP, al cărui consum de carburant nu depăşeşte 5,8 l/100 km în ciclu mixt, ceea ce corespunde unui nivel al emisiilor de CO2 de 135 g/km.

În varianta diesel, Dokker Stepway este echipat cu motorul 1.5 dCi în versiunile de putere de 75 CP şi 90 CP, motor care se dovedeşte deosebit de economic, cu un consum de numai 4,5 l/100 km în ciclu mixt şi emisii de CO2 de numai 118 g / km.

 

DACIA DOKKER STEPWAY (K67) - PHASE 1

În ceea ce priveşte preţurile, acestea variază între 12 500 de Euro pentru Dacia Lodgy Stepway echipată cu motorul 1.6 MPI de 85 CP şi 15 200 de Euro pentru acelaşi model, echipat cu motorul 1,5 dCI de 110 CP.  În cazul modelului Dokker Stepway, tarifele variază între 13 320 de Euro, pentru motorizarea 1.2 TCe 115 CP şi 14 120 de Euro pentru motorizarea 1.5 dCI de 90 CP.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.