Lansarea americana Mazda Skyactiv-D, amanata din nou

Pentru a doua oara in patru luni de zile, Mazda a anuntat ca amana lansarea motorului diesel Skyactiv-D in America de Nord, deoarece unitatea mai are nevoie de imbunatatiri.

Mazda6
Initial, japonezii anuntasera lansarea motorului inaintea sfarsitului anului trecut, insa in luna septembrie au revenit si au confirmat lansariea pentru aprilie 2014. In comunicatul oficial se precizeaza: „In timp ce Mazda a inteles ca Skyactiv-D poate intruni conditiile din reglementarile respective fara folosirea unui sistem NOx, s-a decis ca mai sunt necesare cateva imbunatatiri pentru a oferi un echilibru corect intre economia de carburant si performantele caracteristice Mazda”.

Citind printre randuri, decizia Mazda se poate traduce prin faptul ca in configuratia actuala, producatorul nu este tocmai multumit de performantele motorului si ca mai sunt necesare cateva reglaje fine. Mazda a mai adaugat ca mai multe informatii, inclusiv o noua data de lansare pentru America de Nord, specificatiile tehnice si consumul de carburant vor fi disponibile „la o data ulterioara, apropiata de lansare”, fara a preciza vreuna.

Astfel, clientii care asteptau un Mazda6 diesel, trebuie sa-si prelungeasca perioada de asteptare pe termen nelimitat sau se pot orienta catre un model diesel oferit de competitie. In acelasi timp, planul Mazda de a deveni unicul producator japonez care ofera un model diesel in SUA mai ia o pauza.

Trebuie mentionat faptul ca Mazda joaca cartea motorizarii diesel pentru a veni in intampinarea standardelor stricte ce privesc consumul de carburant (existenta in SUA), in timp ce competitia japoneza a ales calea hibrizilor, a hibrizilor plug-in si a vehiculelor electrice.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.