Lansare Shell Helix in Romania

In data de 06 iulie 2014 a avut loc evenimentul de lansare in Romania a noului modelul Ferrari California T. Evenimentul a fost sustinut si de Shell Helix, unul dintre partenerii principali ai lansarii.
Shell

Shell Helix este uleiul de motor care alimenteaza si protejeaza masinile Ferrari. Parteneriatul tehnic dintre Shell  si Ferrari dureaza de peste 80 de ani si este una dintre cele mai de succes colaborari din istoria world class motorsport, cu peste 150 de victorii in cursele de Formula 1, 12 titluri de conducatori si 10 titluri la  constructori.

Incepand cu sezonul 2015, uleiul Shell Helix folosit de Scuderia Ferrari va avea la baza noua tehnologie unica Shell  PurePlus, tehnologie de ultima generatie de conversie a gazelor naturale in ulei de baza (GTL).

Shell Ferrari

Elgeka Ferfelis Romania, Macro Distribuitorul oficial Shell, are placerea sa anunte lansarea tehnologiei Shell Pure Plus si pe piata din Romania, intreaga gama de lubrifianti Shell Helix trecand pe noua formulare pe baza de GTL.
Shell Helix Ultra cu Tehnologia PurePlus este conceput pentru a satisface nevoile celor mai recente motoare. Gama combină Tehnologia Shell PurePlus cu Tehnologia Active Cleansing pentru a oferi niveluri mai ridicate de protecție împotriva acumulării de depozite în motoare şi protectie împotriva nămolului. Produsul oferă, de asemenea, protecţie superioară împotriva uzurii şi coroziunii care poate ajuta la prelungirea vieţii motorului şi reduce costurile de întreținere. Beneficiile economiei de combustibil variază în funcție de gradul de vâscozitate, dar anumite produse din gama Shell Helix Ultra cu Tehnologia PurePlus pot oferi o îmbunătățire de până la 3% în ceea ce priveşte economia de combustibil.

Shell Lubricants a anunţat lansarea la nivel mondial a noii generaţii de ulei de motor, Shell Helix Ultra cu Tehnologia Shell PurePlus–cel mai avansat ulei de motor al mărcii, oferind un ulei de bază obţinut din gaz natural.

Pionier al noii metode de a produce uleiuri de motor premium, Shell Helix Ultra folosește un proces revoluționar de lichefiere a gazului (GTL) pentru a obţine ulei de bază, pur, sintetic, care oferă un nivel ridicat de curățare și protecție.

Tehnolgia Shell Pure Plus transformă gaz ele naturale în ulei de bază pur, fără impuritățile găsite în uleiul brut, pentru a fi utilizat la obţinerea lubrifianților sintetici premium.
Uleiurile de bază reprezintă componenta principală a uleiurilor de motor finite, constituind, în medie, 75-90% din produsul final.
Acest ulei de bază de avangardă este ulterior îmbunătățit cu aditivi unici Shell pentru a crea cel mai avansat ulei de motor full sintetic al  mărcii: Shell Helix Ultra cu Tehnologia PurePlus.

Shell Helix Ultra packshot

In discursul sau din cadrul evenimentului de lansare la nivel mondial-Centrul de Tehnologie Shell din Amsterdam–acolo unde s-a creat Tehnologia Shell PurePlus, Selda Gunsel, Vicepreședinte Downstream Global Commercial Technology Shell, a declarat: „Shell Helix Ultra cu tehnologia PurePlus reprezintă un mare pas înainte. Modul în care uleiurile de motor sunt produse nu s-a schimbat de zeci de ani-acum, vă prezentăm un nou ulei de motor, care depăşeşte tehnologia lubrifianţilor  noştri anteriori, motiv pentru care suntem încrezători atunci când spunem că nici un alt ulei de motor nu menține motorul mai aproape de nivelul original de curăţenie. Shell Helix Ultra cu Tehnologia revoluționară PurePlus exploatează puterea gaz ului pentru a produce următoarea generaţie de uleiuri de motor, reunind într-un nou ulei, peste 40 de ani de cercetare și dezvoltare.”

Tehnologia Shell PurePlus permite companiei Shell să obţină molecule care intră în componenta uleiului de motor, cu ajutorul ingineriei chimice pentru a fabrica lanțuri lungi de molecule de carbon, ce reprezintă punctul de plecare ideal pentru a crea uleiuri de bază, pure şi curate.
Datorită faptului că uleiul de bază a fost produs din gaze naturale, la nivel molecular, acesta este un produs mult mai stabil decât uleiuri le de bază convenţionale si conferă uleiului de motor finit o volatilitate mai scăzută și proprietăți bune de curgere la temperatură scăzută. Uleiurile de bază cu tehnologia PurePlus au, in mod constant, o vâscozitate mai redusa, la temperaturi scăzute (-25 până la -40°C), astfel încât acestea încep ungerea motorului imediat, odată cu pornirea la rece. Aceste proprietăți se traduc în beneficii importante de performanță pentru motor, inclusiv o curățare îmbunătățită, protecţie la uzură și economie de combustibil.

„Din gaze naturale, oamenii de ştiinţă de la Shell sunt în măsură să obţină molecule pentru a crea un ulei de bază cu proprietăți și caracteristici specifice. Când acest ulei de bază este combinat ulterior, cu pachetul de aditivi atent lucraţi, acesta creează uleiuri de motor superioare care oferă un nivel de curățare și de protecție care nu poate fi atins cu alte uleiuri de bază”, a declarat Robert Sutherland, Shell H elix Global Technology Manager.”

„Tehnologia Shell PurePlus a deschis, de asemenea, calea pentru următoarea generaţie de uleiuri de motor, oferind posibilitatea unor noi clase de vâscozitate. Până în prezent, acest lucru ne-a permis crearea ultra-gamei Shell Helix Ultra 0W, iar în prezent, lucram deja la evoluțiile viitoare.”

Uleiurile de bază cu tehnologia PurePlus sunt produse la fabrica Pearl GTL în Qatar, un parteneriat între Shell și Qatar Petroleum. Această fabrică este cea mai mare fabrică din lume de gaz lichefiat și poate produce aproximativ un milion de tone de uleiuri de bază pe an.

Noua gama Shell Helix Ultra cu Tehnologia PurePlus este disponibilă pe piețele din întreaga lume.

Shell portofoliu packshot

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.