Iata cum va arata Toyota Yaris Hybrid-R Concept de 400 CP

Dupa ce a produs numai confuzie, prezentand doua schite incomplete (prezente in galeria foto), Toyota a dat publicitatii o schita normala, din care sa ne putem da seama cam cum va arata Yaris Hybrid-R Concept.

toyota-yaris-hybrid-r-concept_1

Avem asadar in fata un mic sportiv prevazut cu tractiune integrala, despre care japonezii sustin ca va dispune de 400 CP,proveniti dintr-un ansamblu motor imprumutat de la un model sportiv pur-sange, TS030 Le Mans Prototype (LMP). Insa in aceasta configuratie restransa din cauza caroseriei de mici dimensiuni, motorul nu va produce acelasi numar de cai-putere ca masina de competitie. 400 CP sunt mai mult decat suficienti!

Potrivit comunicatului de presa care a insotit schita data publicitatii, acesta este „bazat pe un model de serie existent, care prezinta un sistem hibrid unde se combina un motor cu combustie interna de cilindree redusa, insa de mare putere, la care se adauga motoare electrice, care impreuna ofera o putere de peste 400 CP”.

Conceptul va fi prezentat oficial, in premiera, la Salonul Auto de la Frankfurt, in data de 10 septembrie si noi vom fi acolo sa-l vedem si sa relatam pentru voi.
Insa inca depe acum, se naste intrebarea vis a vis de destinatia acestei masini: Toyota intentioneaza sa dezvolte un  vehicul hibrid, cu tractiune integrala, pentru uz domestic sau se are in vedere participarea in vreo competitie sportiva?

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.