GM deshide o fabrica in China

General Motors a primit aprobarile necesare deschdierii unei fabrici Cadillac in China.

China-Cadillac

Obsesia pietei din China ii bantuie pe cei mai multi producatori auto cu pondere, din lume. Toti vor sa puna mana pe o bucata din felia a ceea ce pare un tort mare si bogat, dar mai ales, promitator. Nici General Motors nu face exceptie si in acest sens a obtinut o aprobare de la autoritatile competente, pentru a deschide in China o fabrica sub brandul Cadillac. Masinile rezultate vor fi destinate pietei locale, unde pana acum se fabrica doar modelul XTS.

Noua fabrica este asteptata sa inregistreze o capacitate de productie anuala de 150.000 de unitati, ceea ce ar reprezenta pentru gigantul american incasari de pana la 1 miliard € anual. Cadillac intra asadar in limitele cifrelor extreme, investind cifre colosale, pe de o parte si datorita dorintei de a evita plata taxelor de import, care in China sunt de 25%. De fapt, Cadillac urmeza pasii facuti deja de producatori ca Audi si BMW.

Chiar si asa, Cadillac are de recuperat o gramada, deoarece anul trecut a reusit sa comercializeze numai 30.000 de unitati in China, in timp ce Audi a ridicat stacheta vanzarilor la 405.838 unitati, urmat de BMW cu 327.341 si Mercedes-Benz cu 196.211.

Compania n-a dat inca publicitatii care anume modele vor fi construite in noua fabrica din China, desi se crede ca ATS este in carti si nici daca va produce aici vreun model cu ampatament marit, asa cum fac ceilalti jucatori de pe piata. Cert este ca americanii de la Cadillac nu au cum sa ignore aceste trenduri impuse de concurenta pe piata chineza, deoarece ar insemna sa participe la o cursa de alergare tragandu-si un glonte in picior, daca ar incerca sa aplice aici metodele aplicate oriunde altundeva, adica sa ofere modelele existente in oferta si atat.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.