Geneva 2014: Volkswagen T-Roc e un concept cu adevarat COOL!

Volkswagen a adus la Geneva Motor Show 2014 si conceptul T-Roc, model care daca va intra vreodata in productia de serie, va fi pozitionat intre viitorul crossover construit pe platforma Up! si existentul Tiguan. Volkswagen nu s-a grabit nici sa infirme, dar nici sa confirme posibila  intrare in productie a conceptului, insa a dat asigurari ca acesta ilustreaza viitorul SUV-urilor pe care le va produce.

Volkswagen T-RocCu dimensiuni de 4.179 mm lungime, 1.831 mm latime si 1.501 mm inaltime, T-Roc se incadreaza in segmentul care face concurenta japonezului Juke si americano-italianului nou lansat Jeep Renegade, insa spre deosebire de acestia, in locul caroseriei conventionale cu cinci portiere, vine cu numai trei, la care se adauga plafonul retractabil de tip targa si o capacitate de numai patru persoane.

Platforma MQB care sta la baza conceptului se regaseste pe o sumedenie de modele ale grupului si datorita ei T-Roc are doar 1.420 kg, in configuratia 2.0 TDI de 184 CP si 380 Nm, cu transmisie DSG cu sapte trepte si sistem de tractiune integrala 4MOTION, asistat de sistemul inteligent Haldex de repartitie a cuplului.

In aceasta echipare, T-Roc reuseste sa atinga 100 km/h in 6,9  secunde si  o viteza de varf de 210 km/h, in timp ce consumul mediu este de 4,9 l/100 km si emisiile de CO2 de 129 g/km.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.