Geneva 2014: Lexus RC F GT3 Racing

Cand vorbesti despre motorsport, Lexus este departe de prima marca care-ti vine in minte. Mai mult, daca restrangi cercul la marcile japoneze, nici macar aici nu este prima optiune in domeniul sportiv. Insa cei de la Lexus au inteles ca in aceste vremuri o abordare a acestui segment inseamna o mai mare conexiune emotionala cu clientela, o chestiune necesara daca doreste ca brandul  sa insemne ceva in fata concurentei gemane.

 Lexus RC F GT3 Racing

Lexus si-a dezvaluit intentiile sportive odata cu debutul modelului RC F coupe, care cel putin din punct de vedere al abordarii este mult mai aproape de lumea motorsportului decat predecesorul acestuia, SC 430. Proaspat lansatul RC F GT3 Racing Concept are un aer extrem de amenintator, chiar daca sta nemiscat in standul Lexus de la Geneva Motor Show 2014. Si chiar daca poarta eticheta de concept, Lexus promite ca modelul sa fie disponibil pentru echipele de curse, incepand cu anul 2015.

Creat sa concureze in GT3 Group, bolidul de 1250 kilograme dispune de un motor V8 derivat din cel de serie care echipeaza RC F, insa modificat sa ofere 540 CP. Conceptul se va indrepta in acest an catre pistele de teste, pentru a fi puse la punct ultimele detalii inainte de intrarea in productie. De asemenea,ne putem astepta sa vedem Lexus RC F GT3 Racing si in cursele Japan’s Super GT si Super Taikyu Endurance, alaturi de o participare in legendarul 24 Hours of Nurburgring.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.