Gama MINI Countryman si MINI Paceman se extinde din luna iulie

Din luna iulie 2013, gama de modele va fi extinsa cu variante suplimentare cu tractiune integrala si lansarea de noi componente sport si optiuni suplimentare.

mini_cooper_s_paceman_all4_12
Cu incepere din luna iulie 2013, MINI Countryman si MINI Paceman vor dispune de noi optiuni de personalizare si detalii inteligente pentru imbunatatirea profilului distinctiv al acestor doua modele. Noile optiuni sport includ pachetele John Cooper Works pentru exterior, respectiv interior si pachetul John Cooper Works Chili. Pachetul optional de stocare pentru MINI Countryman include acum un suport dublu de pahar in spate. In viitor, MINI Paceman va fi echipat cu o consola centrala in spate, ca dotare standard care va avea integrate facilitati de stocare si priza de 12 V. Doua suporturi de pahar pot fi specificate ca dotari optionale. Din iulie 2013, MINI va extinde si gama sa de modele echipate cu sistemul de tractiune integrala permanenta ALL4, transferul puterii catre cele patru roti devenind disponibil pentru MINI Cooper Countryman si MINI Cooper Paceman.

Pentru Romania prețul pentru cele doua modele este de 20700 Euro fara TVA pentru MINI Cooper Countryman ALL4 si 21700 Euro fara TVA pentru MINI Cooper Paceman ALL4.

Aceasta inseamna ca ALL4 poate fi comandat pentru patru variante de model atat la MINI Countryman, cat si la MINI Paceman, iar cele doua modele sport MINI John Cooper Works Countryman si MINI John Cooper Works Paceman vor continua sa aiba tractiunea integrala ca dotare standard. La noile suplimentari ale gamei – MINI Cooper Countryman ALL4 si MINI Cooper Paceman ALL4 -, puterea generata de motorul cu patru cilindri (90 kW/122 CP) este distribuita intre puntea fata si cea spate nu doar pentru imbunatatirea tractiunii pe suprafete alunecoase, ci si pentru sporirea sportivitatii in viraje. Noile modele MINI cu tractiune integrala sunt disponibile standard cu transmisie manuala cu sase trepte si optional cu cutie de viteze automata cu sase rapoarte.

Din luna iulie a acestui an, va exista o gama si mai vasta de optiuni care va permite clientilor atrasi de sportivitate sa-si exprime pasiunea printr-o suita de echipamente ale brandului John Cooper Works. Noul pachet John Cooper Works pentru exterior este disponibil pentru toate variantele de motorizari si transmisii ale modelelor MINI Countryman si MINI Paceman. Pachetul cuprinde reglaj sport al suspensiei, jante de 18 toli din aliaj usor in design Twin Spoke Black Burnished si – ca o suplimentare pentru variantele MINI Cooper S si MINI Cooper SD – kitul aerodinamic John Cooper Works, care consta din bara frontala cu galerii de aer integrate pentru racirea franelor, praguri laterale specifice modelului si bara spate cu difuzor. Pe langa benzile negre sau albe pentru capota, pachetul de design Dark Style accentueaza caracterul sportiv provocator al acestor modele echipate cu pachetul John Cooper Works pentru exterior. De asemenea, setul cuprinde si capace pentru retrovizoare si contururi ale semnalizatoarelor in nuanta Black Checkered, sine pentru acoperis in nuanta antracit si – ca dotare suplimentara pentru MINI Countryman – nervuri ale grilei radiatorului in nuanta antracit.

In habitaclul automobilului, pachetul John Cooper Works pentru interior include scaune sport cu stofa Diagonal Track in nuanta John Cooper Works Carbon Black, volan John Cooper Works imbracat in piele cu butoane multifunctionale, buton Sport, Dynamic Traction Control (DTC / control dinamic al tractiunii), finisare John Cooper Works pentru pragurile usilor si tapiterie a tavanului in culoare antracit.

Disponibil din luna iulie pentru MINI Countryman si MINI Paceman, pachetul John Cooper Works Chili ofera o combinatie atractiva intre ambianta derivata din motorsport si dotarile de calitate pentru confort. Pachetul cuprinde toate elementele pachetelor John Cooper Works pentru exterior, respectiv interior, precum si urmatoarele optiuni suplimentare: proiectoare de ceata, senzori de ploaie, sistem automat de aer conditionat, computer de bord, pachet de lumini, pachet de stocare, ajustare pe inaltime pentru scaunul din dreapta fata si covorase din velur. O alta dotare speciala a pachetului John Cooper Works Chili sunt scaunele sport finisate in combinatie de stofa si piele in nuanta Parallel Lines Light Tobacco pentru MINI Countryman, respectiv stofa si piele in nuanta Hot Cross Carbon Black pentru MINI Paceman. Pachetul este completat si cu faruri xenon pentru MINI Cooper S si MINI Cooper SD.

Noile culori pentru caroserie furnizeaza o amprenta atractiva pentru aceste modele. In combinatie cu pachetul John Cooper Works pentru exterior sau pachetul John Cooper Works Chili, modelele Countryman si Paceman sunt disponibile acum si in nuanta Chili Red, care anterior era rezervata exclusiv versiunilor MINI John Cooper Works Countryman si MINI John Cooper Works Paceman.

MINI Cooper Countryman ALL4 si MINI Cooper Paceman ALL4

Furnizarea instantanee a puterii si manevrabilitatea precisa a sistemului de tractiune integrala MINI ALL4 sunt disponibile la inca doua modele: cu incepere din luna iulie, ALL4 va putea fi comandat si pentru MINI Cooper Countryman si MINI Cooper Paceman. Astfel, numarul de versiuni cu tractiune integrala in cadrul gamei MINI ajunge la zece modele. De asemenea, noile modele sunt echipate standard cu transmisie manuala cu sase trepte, iar optional se poate comanda cutia de viteze automata cu sase rapoarte.

mini cooper s paceman all4
Prin imbunatatirea tractiunii, a stabilitatii si a calitatilor, sistemul de tractiune integrala ofera un plus de control conducatorului pe suprafete acoperite cu zapada, nisip sau alunecoase, dar ii ofera si un plus de aderenta pe drumurile virajate. ALL4 se bazeaza pe un diferential central controlat electronic si distribuie puterea in mod continuu si variabil intre puntea fata si cea spate. Sistemul electronic de control este integrat direct in unitatea de gestiune DSC (Dynamic Stability Control / control dinamic al stabilitatii), ceea ce permite o directionare rapida si precisa a cuplului acolo unde este transformata cel mai eficient in propulsie.

La noile modele MINI Cooper Countryman ALL4 si MINI Cooper Paceman ALL4, sistemul de tractiune integrala distribuie puterea motorului de 1,6 litri, cu patru cilindri (90 kW/122 CP), intre rotile fata si cele din spate. Propulsia spontana este garantata de cuplul maxim al motorului – 160 Nm (190 Nm cu transmisie automata) – la o turatie de 4.250 rpm.

In consecinta, MINI Cooper Countryman ALL4 sprinteaza de la 0 la 100 km/h in 11,9 secunde (transmisie automata: 11,7 secunde). Viteza maxima este de 184 km/h (182 km/h). Datorita nivelului ridicat de eficienta a motorului si transmisiei, precum si a tehnologiei MINIMALISM, impulsul de placere a condusului este direct proportional cu nivelul redus al consumului si emisiilor. In ciclul de testare EU, MINI Countryman ALL4 are un consum mediu de 6,9 l/100 km (transmisie automata: 7,5 l/100 km) si emisii CO2 de 167 (175) g/km.

Conexiunea dintre placerea condusului si consumul de combustibil sunt impresionante in egala masura si la MINI Cooper Paceman ALL4. Acest model are nevoie de 11,8 secunde (transmisie automata: 11,6 secunde) pentru a accelera de la 0 la 100 km/h si a atinge o viteza maxima de 185 (183) km/h. In ciclul de testare EU, consumul de combustibil si emisiile CO2 sunt la acelasi nivel cu cele ale MINI Cooper Countryman ALL4.

Cu aceasta extindere a gamei de modele, vor fi cate patru versiuni MINI Countryman si MINI Paceman care vor dispune optional de sistemul ALL4. Portofoliul disponibil anterior cuprindea modele MINI Cooper S Countryman ALL4 si MINI Cooper S Paceman ALL4 (135 kW/184 CP), MINI Cooper SD Countryman ALL4 si MINI Cooper SD Paceman ALL4 (105 kW/143 CP), precum si MINI Cooper D Countryman ALL4 si MINI Cooper D Paceman ALL4 (82 kW/112 CP). Cele mai sportive modele, MINI John Cooper Works Countryman si MINI John Cooper Works Paceman, transmit standard puterea remarcabila a motorului – 160 kW/218 CP – catre toate rotile.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.