FV2 Concept, cel mai ciudat Toyota

Standul Toyota de la Tokyo Motor Show va gazdui nu mai putin de opt proiecte-concept unice, dintre care cinci sunt prezentate in premiera mondiala. Cel mai ciudat dintre ele este conceptul FV2, un vehicul care vine cu promisiunea „interconectarii psihice si emotionale cu conducatorul sau”.

Toyota FV2 Concept

Vehiculul, nu doar ca arata ca unul sosit direct din anul 2023, dar si modul de control se realizeaza intr-o maniera unica. In locul demodatului volan FV2 primeste informatia despre dorintele soferului prin simpla inclinare a acestuia sau mai bine zis miscarea centrului de greutate catre inainte, inapoi sau una dintre partile laterale. Si chiar daca este un mod de-a dreptul organic de a accelera sau a lua o curba, cel putin la prima incercare, poate oferi stari confuze.

Toyota promite o adevarata distractie in timp ce conduci acest vehicul ingust si ciudat pe niste drumuri intortocheate, cu un final emotional care implica soferul intr-o maniera care aminteste de relatia pe care o aveau in trecut calaretii cu caii lor.
Si ca sa puncteze si mai bine acest aspect, Toyota a integrat in circuitele FV2 o aplicatie speciala care acumuleaza in timp informatii despre sofer, intr-o incercare de creare a unei simbioze intre acesta si masina.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.