Frankfurt 2013: Audi Nanuk Quattro Concept

Audi a prezentat la IAA Frankfurt 2013, supercarul Nanuk Quattro Concept, un turbo-diesel cu tractiune integrala. Conceptul este similat cu Parcour Concept, prezentat in vara acestui an, ceea ce nu este un fapt intamplator, odata ce Italdesign si-a pus amprenta pe ambele modele.
audi-nanuk-frankfurt-2013-0
Motorizarea, de asemenea preluata de la Parcour, este un V10 TDI twin-turbo, care ofera 544 CP si 1000 Nm cuplu motor, suficient cat sa propulseze conceptul nanuk in 3,8 secunde dela 0 la 100 km/h. Viteza maxima este de 305 km/h.

Chiar daca tractiunea se numeste Audi Quattro, Nanuk beneficiaza de o versiune speciala. De asemenea, viitoarea generatie de suspensie adaptiva pe aer, este prezenta in dotarea Nanuk, ajutand la o mai buna incadrare a conceptului in segmentul cross-over.
Asta pentru ca Nanuk este, la un loc,  cam tot ce ati putea dori de la un supercar: super-crossover, off-road supercoupe, super-sport utility vehicle. Clientilor li se promite o plaja de 70 de milimetri, pentru ajustarea gardei la sol, desi Audi nu a comunicat niciun fel de cifre privitoare la garda minima sau maxima a masinii.

In plus, Audi n-a precizat daca va introduce Nanuk in productia de serie sau macar un produs derivat din concept, insa la cum arata, cu siguranta ca fanii Audi – si nu numai ei- au inscris aceasta in lista de dorinte pentru anii urmatori.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.