Finalistele Car of the Year 2014

Pentru al treilea an consecutiv, castigatoarea Car of the Year (COTY) va fi anuntata imediat in vecinatatea deschiderii Zilelor Presei de la Geneva International Motor Show. Cele doua institutii, care au in spate o activitate prodigioasa, Geneva International Motor Show (peste 100 de ani) si Comitetul Car of the Year (peste 50 de ani), se vor reuni pentru acest eveniment, unde vor avea o sarcina dificila.
Competitia din acest an se anunta extrem de stransa, dar si interesanta, iar cele sapte finaliste vor constitui o adevarata provocare pentru juriu.

COTY 2014
Comitetul Car of the Year este alcatuit din 58 de jurnalisti auto provenind din 22 de tari. Acestia au selectionat cele sapte finaliste dintr-o lista de 30 de vehicule, care au fost lansate in cursul anului 2013 si care s-au vandut intr-un numar de  minimum 5.000 de unitati. Cele sapte finaliste sunt: BMW i3, Citroen C4 Picasso, Mazda 3, Mercedes S-Klasse, Peugeot 308, Skoda Octavia si Tesla Model S. Si ca o premiera, pentru prima data in finala se alfa doua vehicule electrice.

COTY 2014 candidates
Finalistele au fost selectate din segmentele masinilor urbane, vehiculelor de familie si cel al masinilor de lux, avand ca punct comun placerea pe care o ofera in timp ce sunt conduse. Toate cele sapte aduc cu sine un nivel ridicat de confort, un bun raport calitate-pret, si nu in ultim rand un nivel ridicat de tehnologie.

Incepand cu mijlocul lunii februarie, juriul va testa intensiv fiecare dintre cele sapte finaliste la Automobile Research and Test Centre din Mortefontaine (CERAM France), pentru a stabili un clasament final, bazat pe criteriile: inovatie, calitate-pret si design.

Castigatoarea tiltului Car of the Year va fi anuntata in data de 3 martie 2014, la Congress Centre din Palexpo – Geneva, in timpul deschiderii Zilelor Presei.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.