Fiat va construi crossoverul Panda XL

Compania Fiat intentioneaaza sa-si extinda gama, in jurul modelelor 500 si Panda, prin adaugarea unui viitor crossover denumit Panda XL, care va imparti aceeasi platforma cu viitorul SUV de mici dimensiuni Jeep si cu Fiat 500X.
Potrivit unui comunicat publicat de Auto Bild, Panda XL va fi dotat si cu tractiune integrala.

fiat-panda-4x4-4

Exact ca in cazul modelului Fiat 500L MPV, Panda XL nu va avea prea multe in comun cu modelul existent Panda, in afara numelui. Cu toate acestea, ne asteptam ca Panda XL sa imprumute din linia stilistica a acestuia.

Panda XL, cel putin in configuratia cu tractiune numai pe puntea fata, ar putea fi un inlocuitor de succes al hatchback-ului compact Fiat Bravo, exact cum s-a intamplat cu Nissan Qashqai care a inlocuit pe piata modelul Almera.

Aveand in vedere faptul ca atat 500X, cat si micul Jeep vor fi construite in fabrica Fiat din Melfi, incepand cu anul viitor, se poate presupune ca si Panda XL va fi asamblat in acelasi loc, luand in calcul si afirmatia producatorului italian, care anuntase ca fabrica din Melfi va cosntrui patru modele diferite.

Fiat are momentaan in oferta sa o varianta Panda cu tractiune integrala, denumit Panda 4×4 (in foto), care utilizeaza aceeasi caroserie si acelasi sasiu cu Panda clasic, insa are in plus o garda la sol mai ridicata si un aspect mai robust.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.