CITROËN C4 CACTUS: O GENERATIE NOUĂ, IDEI NOI!

Lumea este într-o permanentă schimbare, la fel și așteptările consumatorilor. Dar domeniul auto? CITROËN răspunde nevoilor zilelor noastre oferind o veritabilă alternativă berlinelor compacte: CITROËN C4 CACTUS. În segmentul C, extrem de concurential si cu principii fixe, CITROËN C4 CACTUS se distinge prin design-ul unic, îmbinând perfect stilul cu functionalitatea. O alchimie inedită ce reușește să se ridice peste așteptările clientilor.

Citroen Cactus
CITROËN C4 CACTUS creează premizele unei noi perspective auto: un plus de design, un plus confort si tehnologie utilă: totul la un pre2 rezonabil!
Pentru a răspunde unei asemenea provocări, CITROËN abordează o strategie inedită:
Valorizează ceea ce contează cu adevărat pentru clien2i. Adoptă inova&ii tehnologice și principii
solide în materie de design, confort, manevrabilitate și cheltuieli de între&inere:
– Airbump® o inova&ie CITROËN utilă, estetică și personalizabilă, ce conferă un plus de design prin aspectul său grafic, dar care si protejează caroseria;
– interfa2ă 100 % digitală si 100 % intuitivă pentru a oferi un post de condus degajat și conectat, regrupând toate comenzile pe ecranul tactil de 7” prevăzut standard ca dotare;
– scaune frontale generoase concepute în stil sofa;
– airbag-ul pasager integrat în pavilion (tehnologie Airbag In Roof), o exclusivitate mondiala, oferă pasagerului din fa&ă mai mult spatiu și un volum de depozitare optimizat;
– pavilionul panoramic vitrat cu protec2ie termică ridicată inundă habitaclul în lumină, eliminând efectele căldurii.
Reduce costurile de utilizare eliminând surplusul. Platforma optimizată este asociată motorizărilor eficiente de ultimă generatie : 200 kg mai putin comparativ cu un CITROËN C4.
Senzatii la volan inedite cu un consum de carburant redus (doar 82 g de CO2/km adică 3,1 l/100 km la versiunea diesel și mai putin de 100 g de CO2/km la versiunea pe benzină).

Un plus de Design
Aspectul optimizat este rezultatul alchimiei dintre design si utilitate, volume pertinente și eficacitate
în cele mai mici detalii.
Design-ul unic al CITROËN C4 CACTUS este foarte ușor de identificat și de re&inut, reflectând imaginea vehiculelor reprezentative epocii. CITROËN C4 CACTUS se distinge prin:
– suprafete rafinate și fine,
– volume fluide care înlătură orice urmă de agresivitate,
– custode și pavilion cu linii fluide,
– semnătură luminoasă tehnologică cu faruri de tip LED și proiectoare integrate în Airbump®,
– elemente grafice care valorizează func&iile (protec&ie oferită de Airbump® și pasaje ro&i; bare longitudinale plafon pentru transportul obiectelor; luminozitate exceptională gratie pavilionului panoramic vitrat cu protectie termică ridicată).
Airbump®: o exclusivitate CITROËN
Este expresia pură a design-ului: îmbină perfect aspectul cu func&ionalitatea. Prevăzute pe laterale și la nivelul barelor de protec&ie, panourile Airbump® structurează grafic stilul rafinat și fluid al CITROËN C4 CACTUS. Gama de 4 culori disponibile (Black, Grey, Dune și Chocolate) vă oferă multiple posibilită&i de personalizare prin asocierea cu cele 10 nuante de caroserie și 3 decoruri interioare (Ambiance Stone Grey, Pack Habana Inside și Pack Purple Inside).
Dar ceea ce contează cel mai mult este protec&ia împotriva agresiunilor zilnice. Învelișul fin din TPU (Poliuretan Termoplastic) protejează capsulele vidate pentru a amortiza șocurile. Protectiile Airbump® nu necesită întretinere specială contribuind direct la reducerea costurilor de între&inere și
reparatie.
Deplasările urbane nu au fost nicicând mai confortabile gratie acestei inovatii care îmbină esteticul cu functionalitatea.
Citroen  Cactus

CITROËN C4 CACTUS, reprezintă alchimia perfectă dintre design, habitabilitate și confort la volan:
– ampatament de 2,60 m (echivalent cu cel al CITROËN C4) pentru o habitabilitate optimizată,
– dimensiunile unei berline compacte (lungime: 4,16 m; lătime: 1,73 m),
– înăl2ime redusă de doar 1,48 m pentru un plus de aerodinamicitate,
– console reduse care pozi&ionează ro&ile pe cele patru colturi.

Un plus de Confort
Primul demers pentru a beneficia de un confort sporit: degajarea spatiului pentru sofer și pasageri.
Planșa de bord coborâtă, cu linii orizontale, oferă mai mult spa&iu pasagerului frontal dar și un spatiu de depozitare generos si extrem de accesibil. Acest rezultat a fost ob&inut prin adoptarea unei interfete 100% digitale și prin optimizarea arhitecturii postului de condus.
– integrarea airbag-ului pasager în pavilion (technologia Airbag In Roof), dispus pe lungimea parbrizului (integrat, în mod obișnuit, în planșa de bord);
– înlocuirea butoanelor de comandă cu un ecran tactil de 7” care regrupează toate functiile
(climatizare, media, naviga&ie, setări, telefon, servicii conectare și sisteme de asistentă la condus);
– înlocuirea computerului de bord traditional cu un ecran digital;
– la versiunile echipate cu cutie de viteze pilotată ETG, maneta de viteză traditională a fost înlocuită cu un sistem «Easy Push». Acest sistem simplificat este alcătuit din taste de selectare «D, N, R» situate în partea inferioară a planșei de bord precum si din padele volan, care permit schimbarea treptelor de viteză manual.
Scaunele confortabile din fată beneficiază la rândul lor de noua abordare arhitecturală. Acestea sunt concepute în stilul ”sofa”, pentru a oferi un plus de confort si o ambian&ă mai intimă.
În partea din spate, pasagerii beneficiază de un spatiu pentru genunchi similar celui oferit de CITROËN C4. Cu un ampatament echivalent, CITROËN C4 CACTUS reușește să ofere maximum de habitabilitate fără niciun compromis în materie de compactitate (doar 4,16 m lungime pentru un plus de confort și manevrabilitate excep&ională în oraș). Portbagajul oferă un volum generos de 358 litri.
În al doilea rând senzatia de confort este sporită de ambianta relaxantă si elegantă. Design-ul
interior, rafinat evidentiază habitaclul. Notele rafinate ale C4 Cactus evocă universul călătoriei si al bagajelor.

Citroen  Cactus

Un plus de Tehnologie utilă
Usor de utilizat si accesibile tuturor, tehnologiile integrate la bordul CITROËN C4 CACTUS sunt axate pe ceea ce este cu adevărat folositor utilizatorilor auto: o interfată 100 % digitală, 100 % tactilă, 100 % intuitivă

Prevăzut ca dotare standard cu un ecran tactil de 7”, asociat celor 7 taste digitale, acesta permite accesul la toate functiile unei mașini moderne (în functie de versiune):
– climatizare automată,
– media (inclusiv radio digital, functia de «streaming» audio, conectarea dispozitivelor electronice, stocarea fișierelor muzicale și vizualizarea propriilor fotografii),
– sistem de navigatie (vizualizare panoramică a hărtii, afișarea limitei de viteză, furnizarea conditiilor de trafic și posibilitatea de a alege traseul cel mai economic),
– sisteme de asistentă la condus (afișajul camerei video pentru marșarier, Park Assist, limitatorul, regulatorul
de viteză programabil),
– telefon (functia mâini libere prin conexiunea Bluetooth, accesul la lista de melodii, afișarea fotografiilor de profil și gestionarea apelurilor duble),
– setarea parametrilor (inclusiv o alertă de bord interactivă).
Toate comenzile sunt regrupate pe un singur ecran pentru a fi în permanentă accesibile.

Sisteme de asistentă la condus 100 % utile
Pentru un post de condus relaxat, CITROËN C4 CACTUS integrează numeroase sisteme de asistentă la condus, deosebit de utile:
– pentru a parca cu usurintă, sistemul Park Assist ajută conducătorul auto să găsească un loc de parcare și efectuează automat manevrele necesare în momentul identificării spa&iului de parcare.
Conducătorul auto nu trebuie decât să gestioneze pedala de frână și acceleratie;
– manevrele de parcare sunt foarte ușor de executat cu ajutorul camerei video pentru marșarier care afișează imaginile pe ecranul tactil;
– sistemul de asistentă la pornirea din rampă (Hill Assist) mentine automat vehiculul stabil timp de 2 secunde. Sistemul asigură un redemaraj usor pe o rampă cu înclinatie mai mare de 3%, împiedicând deplasarea vehiculului în spate atunci când ridicati piciorul de pe pedala de frână;
– iluminarea statică de intersectare oferă un fascicul luminos suplimentar în interiorul curbelor, crescând astfel vizibilitatea și siguran&a în viraje și la intersectii;
– serviciul CITROËN eTouch include un sistem de apelare de urgentă și asistentă localizată (în functie de tară), două servicii gratuite disponibile 24 h/24, 7 zile/7 cu ajutorul unei cartele SIM integrate, care, în cazul unui accident sau incident garantează localizarea precisă și interventia rapidă.

Inovatii tehnologice pentru un plus de confort
Confortul la bord este sporit de pavilionul panoramic vitrat amplu cu tratament termic de înaltă calitate (cel mai bun de pe piată) care filtrează lumina și izolează căldura. Acesta oferă protectie împotriva razelor UV, integrând caracteristici similare ochelarilor de soare de categorie 4.
Performantele în materie de protectie solară, termică și acustică au permis renuntarea la trapa de protectie pentru a reduce greutatea cu 6 kg și a repartiza masa (coborârea centrului de greutate pentru o tinută de drum optimizată).

CU UN BUGET CONTROLAT
Beneficiati de mai mult decât aveti cu adevărat nevoie la un pret accesibil. În vederea atingerii acestui obiectiv, CITROËN a abordat o strategie pragmatică. Bugetul unui automobil include atât costul de achizitie cât și costul de utilizare (consum de carburant, cheltuieli de întretinere) CITROËN a încercat așadar să ofere solutii care să răspundă într-un mod pertinent la fiecare din aceste aspecte.

Reducerea consumului de carburant
Eficienta și eliminarea surplusului reprezintă elementele cheie în reducerea consumului, fără să fiti nevoiti să apelati la metode costisitoare. Reducerea greutătii permite integrarea motorizărilor de ultimă generatie cu cilindree redusă. Rezultatul: un consum redus fără niciun compromis în materie de confort la volan.
În total, este vorba de eliminarea a 200 kg, comparativ cu versiunea CITROËN C4 (adică o greutate de 965 kg), rezultatul principiilor enuntate :
– o platformă compactă și ușoară;
– motoare de ultimă generatie cu cilindree redusă, conforme normei Euro6 (motorizare pe benzină PureTech și diesel BlueHDi prevăzute cu sistem Stop & Start);
Greutatea optimizată a făcut posibilă o versiune pe benzină cu mai putin de 100 g de CO2/km și o versiune diesel de doar 82 g de CO2/km, ceea ce reprezintă un consum redus de 3,1 l/100 km.

Costuri de utilizare reduse
Pe lângă consumul de carburant, costul total de utilizare al CITROËN C4 CACTUS a fost redus cu aproape 20 %, comparativ cu modelele de referintă de pe segmentul berlinelor compacte. De fapt, optimizarea greutătii a făcut posibilă reducerea semnificativă a consumului de piese de uzură.
În plus, gratie protectiilor Airbump®, cheltuielile de reparatie au fost reduse considerabil.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.