Chevrolet Trax primeste punctajul maxim de cinci stele in cadrul testelor Euro NCAP

Noul SUV de mici dimensiuni Chevrolet Trax a primit punctajul maxim de cinci stele din partea organizatiei independente Euro NCAP (European New Car Assessment Program), care a facut astazi publice cele mai recente rezultate ale testelor. Trax este al saptelea model Chevrolet care primeste punctajul maxim din partea Euro NCAP, alaturandu-se autovehiculelor Aveo, Volt, Cruze, Orlando, Malibu si Captiva.
In ciuda evaluarii modelului Trax conform noilor protocoale mai riguroase ale Euro NCAP din 2013, acesta s-a dovedit a fi unul dintre cele mai sigure autovehicule din segmentul sau.

Chevrolet-Trax-2

„Designul exterior impunator si robust al modelului Trax reflecta nivelul inalt de siguranta pe care il ofera. Siguranta este, printre altele, unul din principalele criterii in functie de care clientii aleg un autovehicul sau altul in cadrul segmentului SUV. Suntem mandri de punctajul de cinci stele obtinut in cadrul testelor NCAP, un rezultat care se ridica la asteptarile pe care clientii le au de la noul nostru SUV de mici dimensiuni, Chevrolet Trax”, a declarat Susan Docherty, Presedinte si Director General al Chevrolet si Cadillac Europe.

Trax a obtinut un rezultat excelent de 94% din punctajul maxim posibil la categoria protectia adultilor din cadrul testelor de siguranta Euro NCAP. Modelul Trax a primit, printre altele, punctajul maxim la testul de impact lateral, asigurand o protectie optima, pentru toate zonele corpului. Un rezultat bun a fost obtinut si la testul de impact frontal, autovehiculul Trax oferind un nivel ridicat de protectie impotriva leziunilor cervicale datorita scaunelor si tetierelor reglabile, in eventualitatea unei coliziuni din spate.
La categoria protectia copiilor, Chevrolet Trax a obtinut un punctaj favorabil la testul de impact lateral si instalarea sistemelor de retinere a copiilor.
In ceea ce priveste categoria protectia pietonilor, Euro NCAP a decis ca bara de protectie a modelului Trax asigura un nivel ridicat de protectie generala a pietonilor, acordandu-i punctajul maxim in acest sens.

Chevrolet Trax - safety
La categoria sisteme de asistenta pentru siguranta, echipamentele de siguranta din dotarea standard a modelului Trax – cum ar fi sistemul de control electronic al stabilitatii si asistentul pentru limitarea vitezei – a indeplinit cerintele de testare ale Euro NCAP.
Chevrolet a dus conducerea in conditii de siguranta la un nivel superior prin introducerea sistemului Siri Eyes Free. Prin tehnologia Chevrolet MyLink disponibila la bordul autovehiculului Trax, clientii care detin un iPhone  compatibil pot transmite o serie de sarcini aplicatiei Siri, fara a-si lua mainile de pe volan, timp in care ei se concentreaza asupra drumului.

In Romania, Trax se poate deja comanda la distribuitorii Chevrolet.
Modelul Trax le asigura cumparatorilor o mare parte dintre avantajele unui SUV de dimensiuni normale, dar si dinamica de conducere si consumul redus de carburant caracteristice autovehiculelor mai mici. Trax ofera un nivel maxim de versatilitate, de la habitaclul sau flexibil si modern si tractiunea integrala activata la cerere pana la conectivitatea sporita a Chevrolet MyLink.
Autovehiculul testat de Euro NCAP a fost un model Trax cu nivel de echipare LT si tractiune pe puntea fata, echipat cu un motor diesel cu o putere de 130 cp si o cilindree de 1,7 l.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.