Publicatia online Carscoops are un poll cel putin intrigant. Dupa parerea lor, nicio versiune BMW X5 nu arata bine.
Rasfoind presa auto, in cautare de stiri si noutati, ochii mi-au alunecat pe un poll gazduit de cei de la Carscoops. Nu e nici primul, nici ultimul, nu-i asa? Insa subiectul este cel putin intrigant: BMW X5.
Care sunt intrebarile chestionarului, la care participantii sunt rugati sa voteze raspunsul preferat?
Poll-ul suna asa: Care este cel mai aratos BMW X5?
Iar variantele de raspuns sunt:
1: E53 prima generatie (1999–2006) – au raspuns 421 (14%)
2: E70 a doua generatie (2006–2013) – au raspuns 786 (26%)
3: F15 a treia generatie (2013-) – au raspuns 697 (23%)
4: Cine a spus ca vreun BMW X5 arata bine? -au raspuns 1031 (35%)
Deci, in afara tintei poll-ului, care este vadit impotriva BMW sau cel putin a modelului X5, iata ca si raspunsurile celor chestionati parca vin fix in intampinarea acestuia: 35% cred ca niciun BMW X5 nu arata bine.
Personal nu impartasesc opinia celor de la Carscoops, desi nu sunt un fan declarat al BMW, preferand Mercedes-Benz, insa la categoria SUV premium, dupa umila mea parere, BMW X5 este unica alegere pe care poate face un om cu capul pe umeri. Asta atat din punct de vedere estetic, cat si tehnic. Bine, vor sari acum carcotasii sau cei favorizati de soarta, care mangaie cu tandrete esapamentele de Porsche Cayenne in roadshow-ul international, spunand ca, nu-i asa, Cayenne rullz, insa mai bine sa nu intram in amanunte si sa pomenim de cei care-si cumpara Touareg cu caroserie de Porsche ca sa-i vorbeasca si sa-i invidieze tot satul de unde au plecat cand erau mici.
BMW X5 este unica alegere si in cadrul familiei SUV BMW, deoarece X6 este efeminat si nu aduce deloc a masina care ar putea ajunge vreodata altundeva decat in parcarile din centrul Bucurestiului, iar X3 il consider in continuare masina sotiei celui care are X5.
Repet, este doar umila mea parere, de aceea se si numeste editorial, parere spusa in momentul in care am vazut un act care daca se intampla in presa romaneasca era considerat atac direct si neloial, eventual sub centura, in timp ce putintel peste granita, iata ca o publicatie cu pondere, isi permite, daca vrea, sa faca ce o taie capul. Asta nu inseamna ca are si dreptate.