BMW i8, primul vehicul de serie prevazut cu lumini laser

Incepand cu aceasta toamna, BMW devine primul producator auto din lume, care ofera un vehicul destinat productiei de serie, echipat cu lumini laser. Disponibil ca extra-optiune, sistemul se afla in echiparea hibridului sport i8 si ofera o raza luminoasa de pana la 600 metri, ceea ce reprezinta dublul celei oferite de lampile LED care vin in echiparea standard a hibridului.

BMW i8-laser

In plus, conform celor declarate de BMW, lampile laser sunt cu 30% mai economice decat cele LED. BMW Laser Light lumineaza drumul cu o intensitate mult mai ridicata si fara sa incalzeasca zona inconjuratoare.

Lumina alba, similara celei naturale, este placut perceputa de ochiul uman, impotriva faptului ca este de zece ori mai puternica decat cea oferita de sursele de iluminat conventionale. Si cu toaate acestea,ocupantii vehiculelor carevin din contrasens nu vor fi orbiti de lampile cu noua tehnologie, deoarece aceasta include un sistem de ajustare controlat de o camera video.

Si diodele laser sunt de zece ori mai mici decat diodele luminilor conventionale, economisind astfel si spatiu, dar reducand si din greutatea vehiculului.
Dupa debutul luminilor laser in compania modelului BMW i8, bavarezii au declarat ca aceasta va face parte din echiparea tuturor modelelor viitoare.

BMW nu este unciul producator auto care cocheteaza cu aceasta noua tehnologie. Audi a prezentat de curand Sport Quattro Laserlight Concept.

Insa pentru a intelege si mai bine ce aduce nou aceasta tehnologie si cum functioneaza iata un scurt material video:

COMMENTS

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.