Audi va prezenta noul S1 la Geneva

Audi cocheteaza de ceva vreme cu ideea fabricarii unui model performant care sa aiba la baza vehiculul premium de oras A1. E drept, Audi a rupt gura targului la Worthersee, cand in urma cu cativa ani, a prezentat A1 Clubsport Quattro, un concept care livreaza 500 CP. Apoi pe baza acestuia a realizat o editie limitata, dar si cu puterea limitata la jumatate, oferind A1 Quattro, care ofera 252 CP (foto). Ce nu a facut Audi, este sa ofere un model S1 de serie, disponibil pentru toti doritorii. Si iata ca acum, acest neajuns este pe cale sa fie eliminat.

Audi A1 Quattro

AutoExpress pretinde ca in urma a numeroase fotografii-spion efectuate pe mai multe prototipuri, dar si a informatiilor obtinute „pe surse”, poate afirma cu tarie ca Audi S1 va fi prezentat oficial la Geneva Motor Show in luna martie a acestui an.
Chiar daca vorbim despre un model mai putin agresiv la impactul vizual, se asteapta ca S1 sa dispuna cel putin de puterea ante-mentionatului A1 Quattro, cu un motor de 2,0 litri turbo, in patru cilindri, provenit de la mai marele S3, insa preparat sa ofere 230 CP.

De asemenea, se mentioneaza existenta unei transmisii DSG cu sase trepte, care sa furnizeze cuplul motor catre toate cele patru roti, ceva pentru care platforma originala n-a fost initial destinata, insa a fost ulterior adaptata pentru a rezista. De asemenea, existenta in oferta si a unei transmisii manuale cu sase trepte ramane sub semnul intrebarii.

COMMENTS

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.