Atelier artizanal unde se fabricau modele Ferrari false, inchis de politia spaniola

Exista o diferenta imensa intre un fals si o replica. Daca primul vine cu o multime de conotatii negative agatate de el si de obicei, implica faptul ca asa-zisul produs seamana cu originalul, cel putin la prima vedere, sfarseste prin a nu oferi aceeasi experienta ca originalul, odata ce incepi sa te obisnuiesti cu el.
Replica insa, poate insemna o copiere la milimetru a unui produs si in afara faptului ca factorul de originalitate este egal cu zero, reuseste sa ofere ceea ce promite. Evident, a crea o replica exacta a unei masini, atat la capitolul stilistic cat si la cel ingineresc, este practic, imposibil.

Ferrari fals Spania

Insa cazul celor 17 exemplare „Ferrari” si „Aston Martin” care au fost sechestrate de politie este unul aparte. Aici, automobile ordinare erau transformate in „supercaruri”, dar a le numi Ferrari si Aston Martin este un act lipsit de corectitudine.

Opt persoane, aflate in conexiune cu afacerea ilegala, au fost arestate, dupa ce politia a efectuat o perchezitie in doua locatii din orasul spaniol Valencia. Aici au gasit matrite din fibra de sticla si o multime de masini, care pentru neinitiati ar fi putut trece ca adevarate reproduceri facute cu acuratete, insa din putinele fotografii (si videoclipul de mai jos), nu ar fi putut pacali pe nimeni care aare cat de cat habar cu ce se petrece in lumea automobilului.

Falsurile costa in jurul a 40.000 € si in mod clar nu valoreaza banii acestia, mai mult, pentru aceeasi suma, oricine isi poate achizitiona un Ferrari adevarat, din anii ’80 sau ’90 si cel putin se poate bucura ca se afla la volanul unui produs original, nu a unui Toyota recarosat artizanal si revopsit in faimosul Rosso Corsa.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.