Red Bull Soapbox Race Romania

51 de masini artizanale au defilat  in fata a 30,000 de oameni la primul Red Bull Soapbox Race din Romania

 Red Bull Soapbox Race Romania

Calea 13 Septembrie a debortat in weekendul trecut de creativitate, unicitate si… DISTRACTIE. 51 de echipe din Romania au luat in serios provocarea primului eveniment Red Bull Soapbox Race si s-au strans cu mic, cu mare la start. Multi au crezut ca Haloween-ul sau Craciunul a venit mai devreme pentru ca participantii s-au costumat in fel si chip, iar pe traseu am vazut si sania lui Mos Craciun.

 Echipele au avut la dispozitie aproape 2 luni sa-si construiasca propria masina artizanala, nemotorizata. Astazi, in ziua cea mare, au reusit sa ne surprinda. Am vazut la start o copie fidela a Casei Poporului, la scara mai redusa, ce-i drept, porcul Ghita a fost adus la start inainte de Craciun, insa daca ai fi fost acolo, i-ai fi vazut si sania, si spiridusii prin intermediul echipei Santa’s Cabriolet.

 Credeati ca la o astfel de competitie, a-ti realiza un prototip nu este deloc creativ? Va inselati – Volga, Militia, Helliberator (un tanc), masina din “aur de 24 K” a celor de la “Drumul spre pierzanie”, Dihorul negru sau The Panisher ne-au demonstrat ca nu este asa.

 Masinariile in forma de animale s-au intercut si ele pe traseul de la Red Bull Soapbox Race – Iepurele si testoasa, Melcul Turbo sau Cotetoo-Mobilul au facut furori pe patru sau trei roti.

 Personaje din desene animate, precum Familia Flinstone, Yogi Bear, Minionii sau Coiotul si Roadrunner (Coyotus & Pasaricus) nu aveau cum sa lipseasca.

 Traditia romaneasca a fost reprezentata de Clop sau Voichita, iar la categoria “ce le place romanilor”, am avut Una cu de toate. Despre ce sa fie vorba? Despre o saorma, bineinteles, care aici a avut vreo 3 metri lungime si 80 kg…

 Moby Dick a realizat cel mai bun timp, reusind sa parcurga traseul in numai 37,54 secunde. La polul opus s-a aflat Eva 1 punct 0, cu 155,75 secunde.

 In cele din urma, primul loc le-a revenit lui Ionel si ai sai Canibali vegetarieni (Sorin Bobea aka ”Firfirica inima rea”, Mehrzad Moghazehi aka ”Ahmed tocana”, Ionut Ionascu aka „Ouabei”, Stefan State aka ”Canuta om sucit”). Ei au resit sa impresioneze juriul format din Ana Maria Branza, Mirela Bucovicean, Victor Nemes, Teo si Robert Kovacs si au acumulat 24 de puncte.

 Locul doi a fost ocupat Zombie Mobil, echipa desprinsa parca dintr-un film horror, care a simulat o nunta zombie. Neamtu Daniel – Copilot si mireasa zombie, Radu Florin si Staicu Alin – Nuntasi Zombie si impingatori au adunat 25 de puncte.

Cea de a treia treapta a podiumului a fost ocupata de catre echipa The Panishers (Marius Onica, Bogdan Lazarescu, Florian Petcu si Cristian Radu), patru politisti care au reusit sa prinda hotul intr-un timp record – 30 de secunde si 35 de puncte acumulate in clasament.

 Pe cei 400 de metri de traseu am avut 3,2 km de garduri de protectie si 4000 de baloti din paie, care i-au ajutat pe piloti sa nu iasa in decor.

 Atmosfera a fost intretinuta de Pavel Bartos, DJ Onuc si Berti Panaiot.

COMMENTS

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.