Henry Ford a deschis portile pentru angajatii din Craiova

Porti deschise la Uzina Ford din Craiova. Angajatii Ford si-au adus familiile si prietenii la cel mai mare eveniment de tip „porti deschise” petrecut vreodata in Romania. S-au implinit 150 de ani de la nasterea lui Henry Ford.

porti-deschise-ford-2
Cand au venit in Romania, americanii n-au adus cu ei doar stiinta de a fabrica masini, ci si modul lor de viata, atentia fata de detalii, care include si atentia fata de angajati si implicit fata de familiile lor. „Porti deschise pentru angajatii Ford” a fost un eveniment care a atras nu numai – asa cum spune titlul manifestarii – angajatii uzinelor Ford si familiile acestora, dar a trezit imediat si interesul presei. In aceasta calitate, AutoCool a fost la Craiova, unde a revazut locul unde se naste primul vehicul cu adevarat demn de aratat lumii intregi, fabricat in Romania, Ford B-MAX.

Peste 4.500 de vizitatori au trecut de portile platformei unde spiritul lui Henry Ford este prezent fiind adoptat cu acte in regula in Cetatea Baniei, vizitand atelierele mecanice, presa, zona de asamblare a caroseriilor sau intr-un cuvant, intreaga fabrica. Apoi, ca la o serbare de-a noastra, s-au asezat la un carnat oltenesc si un gratar, sarbatorind un american, nascut acum 150 de ani, in spiritul neaos romanesc. Pentru ca s-o fi nascut Henry Ford in America, o fi construit el primul Ford in tara de peste Ocean, dar acum e si de-al oltenilor, mai precis al craiovenilor si fiind de-al lor, este sarbatorit ca acasa in Dolj. Ce au lipsit a fost zaibarul si prazul, insa suntem siguri ca oltenii au continuat petrecerea si dincoolo de portile uzinei.

„Porti deschise pentru angajatii Ford” a insemnat si o mai buna cunoastere a modelelor Ford existente pe piata romaneasca, in curte fiind amplasate strategic modelele Focus, Focus ST, Fiesta, Mondeo si evident B-MAX. De asemenea, in incinta fabricii, mai multe exemplare B-MAX au stat la dispozitia vizitatorilor pentru a fi studiate indeaproape si din interior.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.